Local

Lovitură neașteptată pentru zeci de ieșeni. Băgați automat în izolare în centrele Primăriei timp de o lună

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură neașteptată pentru zeci de ieșeni. Băgați automat în izolare în centrele Primăriei timp de o lună

Mai multe persoane beneficiare ale serviciilor Primăriei vor fi nevoite să stea în izolare pentru următoarele 30 de zile. Decretarea stării de urgență pe teritoriul României a făcut ca în două din centrele Primăriei să se ia măsuri extreme. Astfel, toate acele persoane vor sta în izolare totală

Autoritatea locală a luat decizia de a nu mai permite celor care se folosesc de centrele gestionate de Direcția de Asistență Socială (DAS) să intre și să iasă din clădiri atunci când vor. Astfel, cei care beneficiază de serviciile a două centre din municipiu vor sta în izolare pe perioada celor 30 de zile de la instituirea stării de urgență. Este vorba inclusiv de persoanele fără adăpost care beneficiază de serviciile centrului din zona C.A. Rosetti. Decizia a fost explicată de edilul Mihai Chirica.

„Am instituit măsura de autoizolare în centrele pe care le gestionează Direcția de Asistență Socială. Mă refer la Centrul de Zi «Bucuria» de pe strada Șesan și Centrul de pe C.A. Rosetti a persoanelor fără adăpost. Am instituit măsuri de autoizolare și nu mai au voie să părăsească centrul. Noi le vom asigura hrana necesară și condițiile de igienă în interior până la sfârșitul perioadei de 30 de zile”, a mai spus edilul Mihai Chirica.

Astfel, în vederea evitării infectării cu noul coronavirus, de ieri, 17 martie, persoanele cazate în Centrul de Recuperare și Integrare Socială C. A. Rosetti vor fi autoizolate pe o perioadă de 30 de zile. Este vorba de aproximativ 75 de persoane fără adăpost care beneficiază de serviciile Primăriei. Masa va fi asigurată prin Cantina de Ajutor Social și firme de catering. Aceștia vor beneficia de trei mese calde pe zi.

Fără aglomerații la centrele comerciale

Tot de ieri, și persoanele cazate în Centrul Rezidențial „Bucuria” au intrat în autoizolare pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire. Este vorba de 18 persoane. Și în acest caz masa va fi asigurată prin Cantina de Ajutor Social și firme de catering. Direcția de Asistență Socială Iași va achiziționa încă 500 de kilograme de tifon pentru confecționarea de măști, precum și stocuri de substanțe dezinfectante pe bază de hipoclorit. În plus, instituțiile subordonate, precum DAS, SC Salubris SA, SC Compania de Transport Public SA, Direcția de Exploatare a Patrimoniului și SC EcoPiața SA vor lua măsuri de asigurare a stocurilor de substanțe dezinfectante. Fiecare va asigura câte 1.000 de litri. Tot de ieri, asociațiile de proprietari/locatari aplică zilnic măsurile de dezinfectare a zonelor de acces (scările de bloc) în imobile cu substanțe dezinfectante pe bază de clor.

Municipalitatea a dispus și ca Poliția Locală să monitorizeze activitatea în complexurile comerciale din municipiu. Acestea nu sunt închise, însă autoritățile ieșene vor să evite aglomerația excesivă și să nu mai permită supraaglomerarea parcărilor.

Adauga un comentariu