Titlurile zilei

Lovitură pentru toți șoferii! Unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Iași va deveni șantier! De săptămâna viitoare va fi infern rutier spre Bucium

Publicat: 27 iul. 2021
Trafic rutier pe șoseaua Bucium, din municipiul Iași
Șoseaua Bucium, una dintre cele mai aglomerate artere din Iași, va deveni un infern rutier, din cauza proiectului privind extinderea rețelei de termoficare

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de modernizare și extindere a rețelei de termoficare din zona Bucium. Lucrarea va face ca traficul rutier din zonă să devină un adevărat coșmar pentru șoferii din oraș. Lucrarea de termoficare va cuprinde și zona Copou, din municipiul Iași

Una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din municipiul Iași se va transforma într-un real coșmar pentru șoferi. De săptămâna viitoare vor începe lucrările la proiectul de extindere și modernizare a rețelei de termoficare din municipiu, lucrări care vor cuprinde șoseaua Bucium. Astfel, va fi afectată circulația de la baza pasajului Bucium până la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Proiectul a primit și ultimele avize la nivel local, astfel încât asocierea care a câștigat licitația poate demara lucrările.
Așadar, lucrarea va fi executată de asocierea Conest SA, Elsaco Electronic, Consix Construcții și IPCT Instalații, pentru 22,8 milioane de lei. Firma Conest SA a reabilitat și tronsonul liniilor de tramvai din Tudor Vladimirescu, lucrare care a început deja să aibă probleme, deși nu a fost recepționată încă de Primăria Iași.

Bani pentru termoficare, de la Ministerul Dezvoltării

În luna mai 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a repartizat 112,5 milioane de lei pentru co-finanțarea lucrărilor de investiții în modernizarea, reabilitarea și retehnologizarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică din nouă localități.
Așadar, este vorba despre: Bacău, Brad, Brașov, Giurgiu, Iași, Motru, Oradea, Sibiu și Tulcea. Din toți acești bani, 31 de milioane de lei, adică aproape o treime, sunt alocați pentru municipiul Iași, în vederea extinderii rețelei în Copou și în zona Bucium.

Institutul de Psihiatrie „Socola” va fi racordat la rețeaua de termoficare

Proiectul de extindere a magistralei de termoficare va cuprinde cartierele Bucium și Copou. Primăria a obținut o finanțare europeană pentru acest proiect, iar primul tronson care va fi reabilitat este cel din Bucium. În total, investiția are o valoare de 31,6 milioane de lei.
Prin intermediul acestui proiect vor fi racordați la sistemul de termoficare noi consumatori din cartierele Bucium și Copou, inclusiv instituții precum Institutul de Psihiatrie „Socola”. Zona cartierului Bucium se află printre cele mai aglomerate din oraș, zilnic, șoferii fiind nevoiți să stea zeci de minute la coadă pentru a putea ajunge în centrul Iașului. Odată cu proiectul de extindere a magistralei de termoficare, circulația rutieră din zonă va deveni extrem de dificilă.

Șoseaua Bucium a fost extinsă la 5 benzi

Zona Bucium s-a extins foarte mult în ultimii ani, iar numărul de autoturisme a crescut substanțial. Pentru a scăpa de ambuteiaje, municipalitatea a extins și o porțiune din șosea la 5 benzi.
Extinderea șoselei a fost făcută în apropiere de pasarela rutieră Socola pentru a facilita și circulația spre bulevardul Poitiers. În plus, recent, Consiliul Local a aprobat proiectul pentru modernizarea pasarelei rutiere, aceasta urmând a fi extinsă la 5 benzi. Valoarea investiției în acest caz a fost estimată la 7 milioane de euro. Pasajul a fost construit în anul 1960, ultima reabilitare a acestuia având loc în 1985.

Comentarii
 • Votati-l in continuare pe Mihai Chirica si o sa aveti parte fix de aceleasi bucurii.
  Domnul in cauza are sofer personal, iar de la el acasa si pana la facultate, pardon, primarie, nu are parte de-un asemenea trafic.
  Dar cand un primar nu este alaturi de ieseni, n-ai ce sa-i ceri.
  Pacat. Orasul merita mai mult.

 • Bani bagati in pamant la propriu,DOAR spitalul Socola va fi racordat,deoarece in zona sant ff multe case,care au CT,Doar ptr Socola se baga bani,nervi,praf DISCONFORT.Sa-l fut in gura pe kikirika si pe toti prostii care l-au votat!

 • De ce nu iesiti in strada sa strigati ca la PSD????? Nu mai este ciuma rosie???? Sau din cauza lui Dragnea??? Urlati prin Piata Unirii, fluturati steaguri sa vina USR su PNL. Asta ati vrut cei din Bucium.

 • Daca moldovenii îl vor vota pe viață pe kirika Preafericitul urmașul bratienilor, in 30 de ani vom avea metrou din Bucium până la marea neagra

 • Trinomul mafiot (primar și consiliu-arhitecți-dezvoltatori imobiliari) sufoca, cu inconștiență criminala, orașul aprobind și construind mii de case, blocuri. Toti locatarii întra și ies cu mașinile pe aceleași străzi din cumunism!!! ORICE CONSTRUCȚIE TREBUIE INTERZISA DACĂ NU EXISTA INFRASTRUCTURA RUTIERA, SISTEMATIZARE, UTILITĂȚI!! DISTRUGEȚI ORAȘUL ȘI ÎMPREJURIMILE, AFECTAȚI SĂNĂTATEA OAMENILOR, MIRLANI IDIOȚI!!!

Adauga un comentariu