National

Ludovic Orban a cerut retragerea lui Viorel Ilie de pe lista candidaților de la alegerile parlamentare! Nu respecta criteriile de integritate a partidului

Publicat: 20 oct. 2020
Ludovic Orban citește un act oficial
Ludovic Orban, premierul României a discutat noile măsuri anti Covid-19

Ludovic Orban, premierul României și lider PNL, a explicat că Viorel Ilie, de acum fost candidat liberal la Camera Deputaților, la Bacău, a fost retras de pe listă, deoarece nu respecta criteriile de integritate a partidului. Viorel Ilie era al doilea pe lista candidaților PNL.

„Eu am fost mandatat de Biroul Politic Naţional ca în situaţiile în care candidaţii nu se încadrează în criteriile de integritate să pot să operez modificări. Prin decizia mea, BPN m-a mandatat pe mine şi pe preşedintele filialei judeţene să poată să opereze modificări. Nu o să fie pe lista de candidaţi. Problema domnului Ilie a fost legată de faptul că a fost cerută urmărirea penală şi că a fost stopată de Parlament urmărirea penală. Contravine criteriilor de integritate pe care le avem. Acesta este motivul” a declarat Ludovic Orban marţi pentru News.ro.

Klaus Iohannis a influențat decizia premierului

Președintele României a menționaț dacă mai poate fi crezut mesajul său anti-PSD şi pro-justiţie, în contextul în care Viorel Ilie, fostul ministru în guvernele PSD, se află în continuare pe listele PNL la parlamentare, pe un loc eligibil. Totodată, acesta a fost vizat şi de o anchetă penală în trecut, dar mesajul său a rămas acelaşi.

Liderul statului a completat că nu a mai fost vorba de „racolări” la PNL, după avertizarea făcută acum câteva luni că racolarea a cam luat sfârșit.

„Mesajul meu a fost mesajul politicianului Klaus Iohannis şi al preşedintelui României şi a rămas acelaşi, nu mi-am schimbat opinia. Şi noi am discutat, cred că exact dumneavoastră aţi pus întrebarea cu traseismul, acum vreo trei sau patru luni, şi la un moment dat v-am promis că s-a cam terminat cu racolarea şi s-a terminat, după cum am văzut cu toţii. Deci, nu au mai existat racolări, nu au mai existat cooperări şi asta este un fapt. Deci, am spus, am avertizat, lucrurile s-au oprit atunci când a fost nevoie. Mai departe, cu siguranţă, veţi putea să aflaţi de la PNL foarte în detaliu cum s-au făcut listele, fiindcă listele s-au făcut cu oameni din PNL şi candidaţii sunt membri în PNL”, a explicat preşedintele Iohannis.

A fost cerută urmărirea penală a ministrului Ilie pentru relaţia cu Parlamentul

În data de 3 octombrie 2020, Senatul a avizat negativ cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a senatorului Viorel Ilie, atunci ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, în data de 25 august 2017, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului, pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei de ministru.

Conform informațiilor provenite de la procurori, Viorel Ilie este suspectat, împreună cu alți trei angajați ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale. În acest fel, anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altor candidați la acele posturi.

Adauga un comentariu