National

Ludovic Orban a lansat un atac rușinos după ce Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel și-au anunțat candidatura pentru PSD

Publicat: 18 oct. 2020
Ludovic Orban, premierul României are o reacție după ce s-au înregistra 4.848 cazuri covid-19
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban, cap de listă PNL la Camera Deputaților, a declarat duminică seară că medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, candidați PSD la Camera Deputaților și Senat în București, și-au pierdut credibilitatea prin intrarea în politică.

„Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă COVID, să te duci să candidezi la PSD care a torpilat sistematic de 7 luni de zile tot efortul specialiştilor şi autorităţilor pentru a limita creşterea numărului de căzui? Eu personal nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer. Acum nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă vizavi de pandemie”, a declarat Ludovic Orban.

„Mi se pare o greșeală gravă pentru ei”, a mai spus el. „Mi se pare un fel de abandon în lupta asta”, a adăugat Orban.

Medicul Adrian Streinu Cercel, pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

Decizie de ultimă oră a Partidului Social Democrat. Vineri, 15 octombrie 2020, gruparea social democrată ar pregăti o nouă mutare, după ce medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, și-a anunțat, joi seara, candidatura pe listele partidului la alegerile parlamentare ce au loc pe data de 6 decembrie 2020.

Astfel, următorul pe listă ar fi medicul Adrian Streinu Cercel care ar fi pe lista social democraților pentru Senat.

Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, este dorit de PSD pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare, spun surse din partid.

Social-democrații sunt dispuși să-i ofere medicului un loc fruntaș pe lista candidaților la Senat, în București, listă care va fi deschisă de Gabriela Firea.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a fost deja cooptat de PSD pentru parlamentare si va deschide, cel mai probabil, lista la Camera Deputatilor în București.

A fost anunțată oficial candidatura lui Alexandru Rafila la alegerile parlamentare din partea PSD

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, s-a înscris în Partidul Social Democrat. Acesta va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi, cel mai probabil, cap de lista pentru candidatura la Camera Deputaților, în Capitală.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că se va lupta cu pandemia prin inițierea unor proiecte legislative. Reprezentantul OMS a adăugat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Adauga un comentariu