Actualitate

Ludovic Orban, la inaugurarea stadionului Steaua: „Avem în plan construirea de stadioane și în alte orașe”

Publicat: 27 nov. 2020

Vineri, 27 noiembrie, Ludovic Orban, premierul României, a declarat, în cadrul evenimentului de recepţie a proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, că stadionul Steaua a renăscut precum pasărea Phoenix din cenuşă, iar acum își face apariția într-o formă modernizată. Mai mult, acesta a adăugat că are speranța ca stadionul să primească multe echipe, care să facă performanță atât la nivel european, cât mai ales internațional.

„Mă bucur să fiu prezent astăzi la un eveniment important. Practic stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă, cu dotări extrem de actuale, un gazon despre care am înţeles că este un gazon hibrid care foloseşte o tehnică specială şi sperăm că stadionul Steaua în noua formă va găzdui echipe care să facă performanţă la nivel european şi la nivel internaţional.

Vreau să felicit consorţiul de constructori români format din trei companii româneşti care literalmente au făcut performanţă şi prin construirea acestui stadion şi-au întărit practic cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitate ca la preţuri competitive, aş putea spune chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită.

Sigur că va urma recepţia, o recepţie care va dura în care va fi evaluat fiecare aspect al proiectului, dar pot să vă spun că este într-adevăr o reuşită remarcabilă a acestui consorţiu compus din trei companii româneşti”, a afirmat Ludovic Orban la eveniment.

Ludovic Orban: „Avem în plan construirea de stadioane la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea”

Şeful Executivului a subliniat că și stadionul Giulești va fi reconstruit. În plus, acesta a menționat că stadionul Arcul de Triumf este aproape de a fi terminat.

„Aş vrea să spun câteva lucruri şi despre alte stadioane. Ştiţi foarte bine că se va reconstrui stadionul Giuleşti. Stadionul Arcul de Triumf e aproape gata, e practic pe ultima sută de metri şi e un stadion foarte cochet, foarte frumos şi sunt sigur că va găzdui evenimente. Pentru stadionul Rapid avem clar intenţia construirea stadionului Dinamo. Sigur trebuie rezolvate chestiuni de natură juridică pentru a demara şi construirea stadionului Dinamo.

Avem în plan construirea de stadioane la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea unde există deja o clădire făcută şi proiectul”, a completat Orban.

„Foarte mulţi copii nu se îndreaptă spre sport”

De asemenea, acesta a precizat că se vor finanța și se vor încuraja activităţile sportive în rândul copiilor şi tinerilor, deoarece ele stau la baza sănătății și construirii caracterului acestora.

„Ca un jucător să ajungă să joace pe acest stadion trebuie să aibă în copilărie şi adolescenţă unde să se antreneze. Intenţionăm să susţinem un program de 150 de baze sportive în toată ţara despre care a vorbit Gigă Popescu care vor fi cu siguranţă finanţate. Foarte mulţi copii nu se îndreaptă spre sport. Numărul lor a scăzut şi acesta nu e un lucru bun.

Sportul face bază din educaţie care e fundamentală în construirea stării, să spunem – men sana in corpore sano, în starea de sănătate, dar are mare influenţă în dezvoltarea caracterului şi a personalităţii şi este momentul să dăm un semnal clar că trebuie să încurajăm o implicare a copiilor şi tinerilor în activitatea sportivă, fie prin sporturi de masă, fie prin susţinerea cluburilor şcolare, a cluburilor care pot să creeze pepiniera de care are nevoie sportul de performanţă nu numai în fotbal, ci şi în alte discipline sportive”, a subliniat prim-ministrul.

Ludovic Orban: „Din 2008 până astăzi nu s-a făcut niciun pas înainte”

Ludovic Orban a concluzionat că este nevoie și ca Sala Polivalentă din Capitală să se ridice la standardele internaționale. Totodată, a vorbit și despre importanța bazinelor olimpice peste tot în țară.

„Închei prin a vă spune că Bucureştiul, este aici domnul primar general, are nevoie şi de alte baze sportive, de patinoarul Flamaropol de exemplu care nu se ştie de ce s-au oprit construcţiile. Are nevoie de o Sală Polivalentă care să fie la standarde internaţionale şi care să poată să găzduiască sporturi precum handabalul, baschetul şi care să fie un teren unde să se desfăşoare meciuri în care echipele româneşti să desfăşoare competiţii internaţionale. Nu pot să uit că încă din 2008 ne-am gândit, am pregătit planul pentru realizarea unei Săli Polivalente în Bucureşti şi că, din păcate, din 2008 până astăzi nu s-a făcut niciun pas înainte.

Nu mai vorbesc de bazine olimpice, nu numai în Bucureşti, ci şi în ţară, care vor face obiectul atenţiei noastre şi alocării de resurse financiare pentru a putea, sigur împreună cu Primăria Capitalei, să construim aceste baze sportive extrem de necesare”, a conchis Ludovic Orban.

Valoarea construcţiei este de aproximativ 78 de milioane de euro

”Complexul Sportiv Steaua” este cel mai mare din cele trei stadioane realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în Bucureşti. Acesta are o capacitate totală de 31.254 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 82.000 de metri pătraţi.

Construcția lui a durat mai puțin de doi ani, mai precis 22 de luni, iar în prezent este demarat  procesul de recepţie la terminarea lucrărilor, proces care se va încheia după parcurgerea tuturor etapelor legale.

Complexul Sportiv Steaua deține 800 de încăperi, iar de amintit sunt următoarele: 9 săli de antrenament, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), spaţii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti o zona de presă şi sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1, care respectă standardele UEFA şi FIFA, o zonă de promenadă destinată publicului.

Alte spații sunt prevăzute a fi construite pentru magazine, restaurante sau cafenele, ce vor servi publicului.

Suprafaţa de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri). Totodată, este prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă.

Comentarii
  • Faceți spitale gâștelor! Nu stadioane! Faceți si renovati spitale! Faceți școli! Faceți , construiți infrastructură! E mult mai important și necesar!!!!

Adauga un comentariu