Actualitate

Ludovic Orban nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare: „Nu prezintă un risc suplimentar de infectare!“

Publicat: 12 oct. 2020
Ludovic Orban, conferință de presă
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare, stabilite pentru data de 6 decembrie. Ludovic Orban consideră că derularea campaniei și a votului nu prezintă un risc suplimentar de infectare.

„Din punctul meu de vedere, derularea campaniei și a votului, în conformitate cu regulile care au fost aplicate și la alegerile locale, nu prezintă un risc suplimentar de infectare. Repet, în condițiile în care candidații respectă toate normele de protecție sanitară”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor“

Ludovic Orban a vorbit despre țintele pe care și le-a propus Partidul Național Liberal pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor. După cum am văzut la alegerile locale, PSD rămâne în continuare un pericol. Mobilizarea noastră va fi exemplară, vom face o campanie intensă în care vom prezenta proiectele noastre și vom convinge românii că opțiunea corectă pentru dezvoltarea României e PNL“, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, prim-ministrul a spus că va candida la alegerile parlamentare în București. De asemenea, a mai spus că și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și-a exprimat intenția de a candida în Vaslui.

Klaus Iohannis: „Cu cât am putea să le amânăm?

Președintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie 2020 trebuie să aibă loc.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. Am spus aceste lucruri și înainte de alegerile locale și am pledat pentru organizarea lor. Am văzut cu toții că a funcționat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania electorală se va desfășura în condiții mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Acest Parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice”, a spus Klaus Iohannis.

„Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine!“

În viziunea președintelui Klaus Iohannis între mersul la votul și mersul la pâine nu există nicio diferență. Klaus Iohannis consideră că ambele au același grad de periculozitate în ce privește infectarea.

„Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maximum trei luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică peste trei luni va fi net mai bună în iarnă spre primăvară, față de 6 decembrie. Chiar dacă admitem, condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, avem din păcate foarte multe persoane bolnave, trebuie să găsim o formă prin care facem campanie, mai mult online decât fizic, mai mult prin televizor, radio decât fizic și să mergem la vot.

Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine. Ați văzut, la alegerile locale organizarea a fost bună, au fost circuite diferite pentru intrare și ieșire, s-a dezinfectat, s-a măsurat temperatura, deci lucrurile au fost bine controlate și așa va fi și pe 6 decembrie la alegerile parlamentare”, a adăugat șeful statului.

Comentarii
  • Pelerinajele la SFANTA IN AER LIBER prezinta risc major de infectare dar cabinele de vot unde intra mii de covid-isti nu prezinta risc de infectare. CE GRIJA MAI ARE GUVERNUL DE NOI SA NU NE INFECTAM, DIN CAUZA ALEGERILOR LOCALE A EXPLODAT COVIDUL.

  • De data acesta daca romanii vor fi fortati sa iasa la vot in plina pandemie, va trebui dat de pamant cu PNL-ul. Nu este posibil ca aceasti indivizi, sa-si bata joc de romani doar ca vor ei puterea absoluta.

Adauga un comentariu