Titlurile zilei

Măcelăria din Piața Nicolina, care vindea carne stricată, s-a redeschis! Pericolul nu a trecut, au program ca să evite controalele. Patroana: „A degenerat situația, am fi putut să ne înțelegem” – FOTO

Publicat: 28 aug. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Măcelăria din Piața Nicolina care vindea carne stricată s-a redeschis Pericolul nu a trecut au program ca să evite controalele. Patroana A degenerat situația am fi putut să ne înțelegem - FOTO
Măcelăria din Piața Nicolina care vindea produse stricate s-a redeschis

Măcelăria din Piața Nicolina, care vindea carne stricată, și-a deschis din nou ușile pentru clienți. Proprietarii au făcut un program încât să evite controalele celor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași

La data de 23 iulie 2023, o ieșeancă a cumpărat o bucată de carne de la măcelăria Remilin SRL din piața agroalimentară Nicolina și a avut o mare surpriză. Când a ajuns acasă, mirosea a carne stricată, astfel că femeia s-a întors la magazin pentru explicații. Doar că vânzătorii au închis imediat, iar în urmă au lăsat un anunț că ar fi intrat în concediu de odihnă.

Măcelăria vindea carne stricată

Carnea vândută în această locație din Piața Nicolina era, de fapt, expirată, fiind ținută în condiții improprii. Magazinul le promite clienților carne proaspătă direct de la producător, însă le vinde, în schimb, opusul. Firma care comercializează produsele se numește Remilin SRL, are sediul înregistrat în satul Valea Adâncă din Iași, este deschisă din anul 2001, iar proprietarul este Elena Junică. Obiectul de activitate este comercializarea cărnii și a produselor din carne. Într-adevăr, condițiile din această incintă nu sunt deloc potrivite pentru depozitare, astfel că cei care consumă produsele de aici pot chiar să aibă probleme de sănătate.

Magazinul s-a redeschis

o poză cu măcelăria
Timp de o lună magazinul a fost închis după ce o femeie a sesizat că a cumpărat carne împuțită

După ce, o bună perioadă de timp, măcelăria a fost închisă cu motivul că personalul se află în concediu de odihnă, o coincidență foarte mare, având în vedere incidentul de luna trecută, s-a reluat activitatea companiei, iar în mare parte în zilele de weekend se vinde din nou carne. Reporterii BZI au fost la fața locului pentru a discuta cu angajații, iar situația a rămas neschimbată. Carnea este ținută în condiții nepotrivite, ba chiar erau muște care zburau prin frigiderul unde erau produsele.

„Am fost închiși o perioadă, ne-au arestat, nu știu cine a făcut o reclamație, ceva și de asta era lacătul pus. Noi deschidem doar așa, la sfârșit de săptămână, câteva ore, deoarece nu este prea rentabil, este cald afară, carnea nu rezistă foarte mult, iar pe lângă asta, consumi curentul electric degeaba”, a precizat un angajat al companiei.

După articolul publicat de BZI, cu privire la calitatea produselor vândute în măcelăria Elenei Junică, angajații din cadrul CJPC Iași au încercat să facă controale la măcelărie, însă magazinul era mereu închis. De frica verificărilor, proprietara a închis magazinul pentru o lună, iar acum îl deschide doar pentru câteva ore, pentru a scăpa de verificări.

Patroana măcelăriei are altă părere: „Niciodată nu am avut vreo reclamație”

o poză cu produse din carne
De frica controalelor, angajații deschid magazinul doar câteva ore la sfârșit de săptămână

Reporterii BZI au obținut un punct de vedere din partea reprezentanților societății.

„Noi am fost în concediu de odihnă, în fiecare an procedăm la fel. Nu are absolut nicio legătură cu faptul că a fost incidentul respectiv de luna trecută. Noi de 20 de ani vindem produse de carne, în care niciodată nu am avut vreo reclamație. Au fost controale la noi, nu au găsit greșit. De când funcționăm nu am avut reclamație, în schimb, când a venit doamna respectivă am încercat să discutăm cu ea. Ea ne-a izbit carnea în față, a venit pusă pe scandal, de acolo a degenerat situația, am fi putut să ne înțelegem.

Poate am ținut carnea prea mult, noi nu refrigerăm carnea, noi o primim proaspătă. Dacă dumneaei a mers cu carnea pe temperaturile astea prin piață, e posibil ca să se fi schimbat un pic, doar un pic. Dar ea nici nu mi-a arătat carnea, doar țipa. Avem clienți fideli de ani de zile, noi nu procedăm așa, ne facem treaba cum trebuie”, a precizat Elena Junică, proprietara Remilin SRL.

Măcelăria cu carne stricată s-a redeschis în Piața Nicolina. Angajații țin magazinul deschis doar câteva ore în weekend de frica controalelor, iar oamenii care cumpără de aici nu realizează că se pot pune în pericol.

Comentarii
  • carne alterata ,produse stricate fara acte de calitate ,de provenienta etc se vand si in piata alexandru din Iasi dar ecopiata ,fostu sanepid ,protectia consumatorului ,primarul corupt si penal ,militia comunitara sunt in cardasie cu bisnitarii si speculantii din piete …

  • Cat tupeu pe baba asta vagab***tă.a fost și este cea mai curva din oraș,lăchită și muită de jumate de oraș beaxx scârba in gura ei

  • Aceasta junica e nevasta unui fraier care se crede smecher,un fost puscarias de doi lei.A stat la G8 in Pd Ros.Frate-su zis capet alt mare smardoi de doi bani e la parnaie pentru droguri,sageata de-a cordoanelor.Niste jeguri umane.

  • Jeguri umane, curva, lăchită sau ce or fi iaca îi duce capul la tâmpenii si vă vinde carne expirată fară nici o remuşcare, bineânţeles cu girul celor care trebuie să-i controleze!

  • NISTE JEGURI DE OAMENI CEI MAI MARI PRADUITORI CU FRATESU CARE IE LA PUSCARIE ACUMA PENTRU TRAFIC LA LEGAT FIMEITA PE FRATETU IULIAN SI CU FATA TA PRADUITORILOR IATI LEGAT SI PE FLORINEL CORDUNEANU FATA TA PLATESTE PULILE

  • Junica de la piata nicolina vinde vaci moarte cai furati!!!!Junica da carnita la melitie la avocati etc..mortaciuni..Bai zamfirescule tu de care mininci??????

  • Asta este sloganul ( sau unul dintre) in colonie: am fi putut sa ne intelegem, merge si asa, lasa ca nu mi se intampla mie. Legea? Regula? De asta nu a auzit nimeni, ce s-o mai respecte.

Adauga un comentariu