IT&C

Nu găsesc „Magazin Play“ în telefon! Cum rezolvi problema în câțiva pași simpli

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 3 Comentarii

Telefoanele inteligente care folosesc sistemul de operare Android au, în marea lor majoritate, aplicația Magazin Play, aceasta reprezintând centrul de personalizare pentru toate aceste dispositive. În cazul în care nu găsești Magazin Play în telefon există câteva soluți isimple.

Din Magazin Play se poate accesa, descărca, instala, actualiza și/sau folosi conținut de diferite tipuri, cum ar fi aplicații, jocuri, muzică, filme sau show-uri TV, cărți electronice.

În cazul în care s-a făcut root la Android sau aplicația Magazin Play nu există instalată, atunci aceasta se poate descărca și instala, respectiv actualiza manual pe telefon.

Nu găsesc „Magazin Play“ în telefon: Ce este această aplicație

Magazin Play este o aplicație creată de Google pe baza căreia se poate descărca și instala aplicații de variate tipuri, printre care și jocuri, și se poate accesa conținut multimedia de pe dispozitivele cu Android.

În momentul de față, pe Magazin Play există câteva milioane de aplicații, iar dezvoltatorii de aplicații sau de conținut digital își pot distribui produsele astfel.

Prin intermediul Magazin Play, utilizatorii de telefoane cu Android pot avea acces gratuity sau cu plată la un conținut multimedia variat sau să instaleze aplicații sau jocuri.

Cum descarci și instalezi „Magazin Play“

Descărcarea, instalarea, actualizarea sau accesarea de conținut din Magazin Play se poate face doar pe baza unui cont Google existent.

Pentru instalarea manuală a aplciației, trebuie să activezi opțiunea de instalare de aplicații din surse necunoscute deoarece ca o măsură de siguranță, setările standard ale Android nu permit instalarea de aplicații sau jocuri terță parte. Această setare se poate modifica, permițând astfel instalarea de aplicații care nu există în Google Play, spre exemplu.

Pentru activarea opțiunii, trebuie să accesezi Setări, după care Securitate. Acolo trebuie bifată căsuța Surse necunoscute. Descarcărcarea Magazin Play se poate face de pe site-ul apkmirror.com, numele aplciației fiind Google Play Store. Pentru a instala aplicația, deschide din Descărcări fișierul ce conține aplicația Google Play Store, ce are extensia .apk. În fereastră va apărea butonul Instalați, ce trebuie acționat.

După ce se termină instalarea, închide fereastra apăsând butonul Terminat sau deschide imediat Magazin Play, apăsând butonul Deschideți. Aplicația va putea fi accesată ulterior din cadrul ecranului cu aplicații principale.

Actualizarea aplicației „Magazin Play“

Aplicația „Magazin Play“ este setată să se actualizeze automat atunci când este disponibilă o versiune mai nouă. În funcție de setări și de tipul de conexiune la internet (prin 3G/4G sau prin Wi-Fi) se poate însă ca actualizarea la o versiune nouă să poată fi făcută doar manual.

Actualizarea se poate face din cadrul aplicației „Magazin Play“ sau prin descărcarea APK-ului Magazin Play și reinstalarea separată.

Cea mai ușoară modalitate de a face update este direct din aplicație, din meniul Setări.

Dacă Magazin Play nu poate fi accesat, trebuie să faci actualizarea prin reinstalarea manuală a aplicației.

Actualizarea magazinului Google Play este opțională, sistemul Android și aplicațiile instalate funcționând fără nicio problemă în lipsa acesteia. Sunt însă situații când fără cea mai recentă versiune nu se va putea instala aplicații sau jocuri, respectiv nu se poate descărca conținut digital. În aceste cazuri operația de actualizate (update) va trebui făcută manual, conform celor două modalității prezentate.

Comentarii
Adauga un comentariu