Local

Mai mulți șoferi ai CTP Iași au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Șoferii de autobuz plecați în concediu au fost rechemați la muncă

Publicat: 05 aug. 2020
Mai mulți șoferi ai CTP Iași au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, iar compania de transport a chemat din concediu mai mulți conducători auto și caută să angajeze șoferi noi de autobuz
Șoferii CTP Iași au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, fiind chemați din concediu mai mulți conducători auto pentru a suplini lipsa acestora

Mai mulți conducători auto ai CTP Iași au fost chemați din concediu pentru a suplini lipsa colegilor care au fost internați în spital după ce au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Totodată, CTP Iași caută să angajeze șoferi de autobuz în această perioadă marcată de pandemia Coronavirus

După ce mai mulți angajați ai CTP Iași din cadrul personalului TESA au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, în urma testărilor tuturor salariaților firmei de transport a reieșit faptul că și mai mulți șoferi ai CTP Iași s-au infectat cu noul Coronavirus. Procedurile de lucru în cazul conducătorilor auto și al vatmanilor CTP Iași au fost înăsprite, după ce patru șoferi au contractat virusul, potrivit rezultatelor de laborator efectuate recent.

„Angajații instituției sunt obligați, ca și până acum, să respecte și să păstreze distanța fizică în momentul sosirii la serviciu, în timpul pauzelor și a perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane. În plus, au fost stabilite intervale diferite de ieșire în cursă, pentru că numărul angajaților noștri aflați în același timp în garaj/depou să fie cât mai mic. De asemenea, la intrarea pe poarta instituției, sunt verificate temperatura fiecărui șofer și vatman, prin termoscanare, dar și respectarea purtării măștii de protecție”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul angajaților CTP deja izolați

În cazul îmbolnăvirilor în rândul angajaților din sectorul administrativ al CTP Iași, procedurile legale de izolare și dezinfectare au avut ca efect izolarea focarului și asigurarea continuității activității în condiții de siguranță.

„În ceea ce privește situația celor patru angajați purtători ai virusului SARS-CoV-2, precizăm că, încă din data de 27 iulie 2020, când conducerea companiei a luat la cunoștință despre internarea în spital a unuia dintre ei, au fost luate de îndată măsuri de izolare a persoanelor care au luat contact cu aceștia. Ulterior, rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul celor deja izolați, riscul de răspândire fiind eliminat”, au mai explicat reprezentanții CTP Iași.

Șoferii CTP Iași au fost rechemați din concediu

Începând cu data de luni, 3 august 2020, au fost rechemați din concediu la locul de muncă 14 șoferi de autobuz pentru a se putea asigura planificarea de 94 de autobuze pe tot parcursul zilei. De asemenea, numărul de tramvaie a fost suplimentat cu cinci unități, pe traseele 6, 9 și 11, ajungându-se la un total de 45 de tramvaie. Totodată, a fost suplimentat cu un autobuz numărul unităților de pe traseul 28.

Pentru deblocarea a două autobuze s-a decis desființarea temporară a traseului 49 și înlocuirea autobuzelor de pe traseul 48 cu microbuze. Astfel, de luni până vineri, pe traseul 48 vor circula două microbuze la un interval de 15 minute. În zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile religioase traseul va fi deservit de un autobuz și un microbuz, cu intervalul de urmărire de 15 minute, mijloacele de transport în comun urmând a circula numai între Târgu Cucu și rond Ciric.





Comentarii
  • Acum se vede dece este nebunie sa circuli cu autobuzele CTB si nu te lasa decat sa stai pe scaun si se face atata scandal sa nu urci in autobuz daca nu mai sunt locuri libere pe scaune.
    A spune ca nu te expui virusului daca stai pe scaun este o utopie deoarece stai la mai putin de 30 cm de celalalt de langa tine daca este putin mai corpolent distanta este si mai mica, deci mitul respectarii distantarii calatorilor cade.
    Singura si cea mai plauzibila ”teorie” ramasa in picioare este cea ca de fapt la CTP situatia este mult mai grava si fac tambalaul asta cu datul jos din autobuz deoarece le este frica sa nu se infecteze mai multi calatori daca scapa un sofer infectat cu Coronavirus, dar asimtomatic care transporta calatori.
    Asta este problema lor, Primaria stie, CTP-ul stie, sa vedem ce urmeaza si sunt curios daca se gaseste un sofer asimptomatic la verificarile facute fac baietii anchete epidimologice.

  • Cretinii astia coronavirusati si analfabeti de la CTP, pe langa ca-s prosti de bubuie, s-au invatat sa mearga pe unde este posibil (in special pe Copou) in paralel tramvai cu autobuz pentru a incurca toata circulatia. Chirico, ia masuri!

Adauga un comentariu