Actualitate

Nu o sa va vina sa credeti! Astea sunt salariile angajatilor de la CTP Iasi. Vezi cat incaseaza directorul companiei de transport

Publicat: 19 feb. 2018
1

@ Sute de persoane care lucreaza in administratia publica locala vor beneficia de majorari salariale incepand cu luna urmatoare @ Maririle vizeaza personalul care lucreaza in sectorul transportului public, fiind vorba despre mai bine de jumatate dintre totalul angajatilor de aici @ Dupa mai multe randuri de negocieri intre autoritati, conducerea si salariatii Companiei de Transport Public Iasi au convenit ca majorarile sa fie cuprinse intre 8,62 procente si 11,3 procente, ceea ce inseamna ca salariatii vor primi pana la 200 lei mai mult la final de luna

Personalul care activeaza in sectorul transportului public de persoane din Iasi a castigat lupta cu autoritatile si va beneficia de mariri salariale. Este vorba despre mai bine de jumatate dintre angajatii Companiei de Transport Public Iasi, care vor primi majorari cuprinse intre 8,62 procente si 11,3 procente.

Cele mai mari suplimentari vor fi facute in randul soferilor si a vatmanilor, dar si a mecanicilor si personalului TESA. Practic, daca in momentul de fata, majoritatea soferilor din cadrul CTP Iasi au un salariu minim brut de 1.962 lei, acestia vor avea incepand din luna aprilie 2018 un salariu minim brut de 2.185 lei, ceea ce reprezinta o majorare de peste 11 procente si o suma de 223 lei.   

"Majorarile salariale vor fi aplicate asa cum s-a stabilit la ultimele discutii cu angajatii si se vor materializa imediat ce finalizam bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei de Transport Public, iar acesta va fi aprobat de municipalitate. Fondurile suplimentare necesare acestor mariri salariale vor fi suportate din bugetul propriu. Mai bine de 600 de angajati, adica peste jumatate din personalul total, vor beneficia de aceste majorari. Este vorba in special despre personalul de bord, soferi, mecanici, vatmani si personal TESA care vor beneficia de o marire cuprinsa intre 8,62 procente si 11,3 procente. Miscarea este motivata de schimbarea coeficientului de ierarhizare, iar la soferi si vatmani s-a stabilit ca acest coeficient sa fie marit. Personalul necalificat nu este vizat de aceste modificari", a explicat Adrian Mihai, seful Departamentului de Resurse Umane CTP Iasi. Directorul companiei, Cristian Stoica, ridica lunar o leafa de peste 7.000 lei.

Citeste si : Greva soferilor CTP Iasi! Ce se intampla cu protestul angajatilor din transportul public. Se poate ajunge la situatii penale

Majorari diferite in functie de angajati

La nivelul Companiei de Transport Public Iasi lucreaza aproximativ 1.300 de angajati, majoritatea fiind personal de bor: soferi si vatmani. Personalul TESA va beneficia de cele mai mici majorari salariale, adica ce 8,62, iar acestea vor creste in functie de noii coeficienti de ierarhizare a angajatilor din cadrul CTP Iasi.

Personalul CTP Iasi sustine ca aceste mariri ale veniturilor nu sunt multumitoare, insa este un pas inainte. "Ne-au facut un salariu minim de 2.180 lei, iar inainte era de 1.900 lei, nu este o crestere mare, dar e ceva bun decat deloc. In functie de ce se va intampla la Primarie si in functie de buget ne asteptam si la alte mariri", a spus un angajat al CTP Iasi.

Citeste si : Acesta este cel mai mare cosmar al soferilor din Iasi: Iata cum pot conducatorii auto sa evite avalansa de amenzi – FOTO

Conform autoritatilor locale, maririle salariale ar urma sa fie aplicate incepand cu luna aprilie 2018, imediat dupa ce va fi aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei de Transport Public Iasi, acolo unde sunt necesari circa 600.000 lei pentru acoperirea majorarilor salariale.

"Practic, nu am facut decat sa devansam cu o luna aceste proceduri pentru ca ele erau programate in martie si vor incepe in aprilie, desigur, si daca consilierii locali aproba bugetul CTP. Este o crestere globala a fondului de salarii cu 8,62 la suta care acopera si inflatia anului 2017 si o crestere de 5 la suta, urmand ca ei sa isi imparta acest fond suplimentar de salarii intre categoriile de muncitori si clasele cum sunt repartizate la nivelul societatii comerciale. Pentru noi, ca Prmarie este un fond suplimentar de salarizare de aproximativ 600.000 lei pe luna, un fond destul de consistent si speram sa-l putem sustine pana la sfarsitul acestui an", a explicat primarul Mihai Chirica.

Citeste si : Teapa uriasa data iesenilor: Noile tramvaie cumparate din Germania nu mai ajung la Iasi! Motivul este incredibil

Comentarii
  • Avand in vedere grila de salarizare cred ca cel mai stresat e ursuletul koala ce conduce adunatura de transportori stresati.Mare sef de neam de manivela dar mata cum ai iesit la testul cu psihiatrul de zilele trecute?Nu de alta dar sa stim ce planuri ai anul asta.Pana mai ieri erati milogii bugetului local si falimentarii campioni iar azi aveti strategii de grup si aplicati un marketing invatat la fara frecventa.De faptul ca ati devenit vocali agramatilor nici nu mai pomenim.

Adauga un comentariu