Culinar

Mâncare de mazăre de post. Cum să obții un terci pufos?

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare de mazăre de post. Cum să obții un terci pufos
Acest terci este autosuficient și poate fi folosit ca un fel de mâncare independent

În ceea ce privește compoziția proteică, o mâncare de mazăre de post este egală cu carnea, așa că terciul din această legumă este perfect pentru post și vegetarieni. Acest terci este autosuficient și poate fi folosit ca un fel de mâncare independent. În plus, terciul de mazăre este foarte gustos.

Pentru a pregăti terci de mazăre de post, veți avea nevoie de produsele enumerate. Este mai bine dacă puteți înmuia mazărea peste noapte. Dimineața, clătiți-l în mai multe ape. Umpleți mazărea cu apă fierbinte, aduceți la fierbere, după care opriți gazul. Se lasă 30 de minute cu capacul închis.

Mâncare de mazăre de post. Ce făină trebuie să folosiți pentru a prăji rondelele de ceapă

Din moment ce mazărea s-a umflat trebuie să scurgeți apa. Adăugați 0,3 linguriță la mazăre de bicarbonat de sodiu și turnați apă clocotită la 3-4 centimetri deasupra mazării. Gătiți până este gata. Mazărea trebuie să fiarbă. Dacă mazărea nu fierbe, iar apa da, adăugați puțină apă clocotită și continuați să gătiți.

Dacă preferați terciul ca puful, este bine ca după ce aceasta este gata să o dați prin blender. Nu uitați să gătiți ceapa pentru terci. Pentru asta tăiați ceapa rondele. Turnați făina în pungă, trimiteți inelele de ceapă acolo, agitați punga. Făina trebuie să le învăluie ușor. Pentru asta agitați ușor.

Încingeți tigaia punând în ea ulei vegetal. Cantitatea uleiului ar trebui să fie suficientă pentru ca inelele să plutească liber în el. Ceapa se prăjește pe ambele părți până se rumenește. Acest terci este foarte gustos și sănătos. Dacă excludeți uleiul, acesta va fi un fel de mâncare ideal în timpul unei diete.

Pârjoale de mazăre. Condimentele necesare pentru o aromă desăvârșită

Pentru a pregăti pârjoale de mazăre veți avea nevoie de 200 de grame de mazăre uscată, 400 de grame de varză albă, morcovi, 3 linguri de griș, curry, turmeric, boia după gust și sărați după gust, De asemenea, veți avea nevoie de 3 linguri de ulei vegetal și de niște făină pentru pane.

Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite începeți pregătirea pârjoalelor. Mazărea se spală bine și se acoperă cu apă rece. O lăsăm toată noaptea. Se toarnă apă clocotită peste cerealele bine umflate și se trimite la foc lent.

După 30-40 de minute, puteți scurge apa rămasă și faceți piure terciul rezultat cu un mixer. Curățați ceapa, tăiați-o în cuburi mari. Frecați morcovii curățați. Turnați o mică parte din ulei într-o tigaie încinsă și trimiteți legumele la prăjit, timp de aproximativ 5 minute.

De cât timp aveți nevoie pentru a prăji chifteluțele. De ce să ții cont pentru a obține o capodoperă culinară de excepție

În timp ce mazărea se gătește, tocați mărunt varza. În timp, adăugați-l în tigaie. Se lasă să fiarbă mazărea acoperită, la foc mic, aproximativ 10 minute. Este important să amestecați masa de legume din când în când.

Când legumele sunt gata, amestecați-le cu piure de mazăre. Acolo adăugăm toate condimentele și sarea. Amestecați. Masa trebuie să fie suficient de groasă pentru a forma chifteluțele. Dacă densitatea nu este suficientă, adăugați gris.

Formați chifteluțe de mărime mică pentru a obține un fel de mâncare de mazăre de post. Folosiți făină pentru pane. Turnați uleiul rămas într-o tigaie încinsă și prăjiți pârjoalele rezultate pe ambele părți. Astfel de chifteluțe se prăjesc rapid, nu mai mult de 3 minute. Ține cont de asta pentru a nu lăsa capodopera artei culinare să ardă.

Adauga un comentariu