Culinar

Mâncare rapidă gata în 5 minute – Trei rețete simple și delicioase pe placul tuturor

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare rapidă gata în 5 minute - Trei rețete simple și delicioase pe placul tuturor
Dacă sunteți pe grabă și doriți să preparați o mâncare rapidă în 5 minute, cele trei rețete sunt ideale

Dacă vă doriți o mâncare rapidă gata în 5 minute, cele trei rețete sunt ideale. Acestea se prepară din doar câteva ingrediente. Omleta în roșii și toast-ul cu ou pot fi un mic dejun sățios, delicios și extrem de sănătos. Pastele cu pătrunjel se gătesc la fel de simplu și pot fi servite alături de un pahar de vin la cină.

Pe lângă că se gătesc rapid și simplu, cele trei feluri de mâncare sunt bogate în nutrienți. Mai mult de atât, se pot servi chiar și de persoanele aflate la dietă. O rețetă pe care trebuie să o încercați este și cea de musaca.

Mâncare rapidă gata în 5 minute, omletă în roșii

Dacă sunteți pe grabă și doriți ceva rapid și simplu de preparat omleta în roșii este o mâncare ideală. Aceasta este o mâncare sățioasă și delicioasă, ce poate fi gătită din doar câteva ingrediente. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de câteva roșii, verdeață, ouă, cașcaval și șuncă de pui. Condimentarea se va realiza după gust cu sare și piper. Pentru verdeață se poate opta pentru pătrunjel verde, mărar și oregano. Carnea poate fi înlocuită cu salam, bacon sau piept de pui. Se vor spăla mai întâi roșiile, apoi va fi tăiată partea de sus și îndepărtat miezul legumei. Șunca de pui va fi tăiată cubulețe, apoi acestea vor fi puse în interiorul fiecărei roșii. 

Deasupra se va presăra verdeața tocată și se va adăuga un ou. Preparatul se va condimenta cu sare și piper, apoi se va presăra cașcaval ras sau mozarella. Legumele vor fi puse într-o tavă tapetată cu o foaie de copt în prealabil, apoi vor fi lăsate timp de 10-15 minute. Cuptorul va trebuie preîncălzit la 180 de grade. Omleta în roșii poate fi consumată caldă alături de o felie de pâine prăjită. Mâncarea este foarte estetică și poate fi servită chiar și musafirilor ca aperitiv. Fiind aspectuoasă și delicioasă, aceasta va face furori în rândul invitațiilor. 

Toast cu ou, un mic dejun savuros și simplu

Un alt mic dejun sățios și foarte gustos pentru care puteți opta este și toast-ul cu ou. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de unt, două ouă și două felii de pâine. Se va condimenta cu sare, piper negru măcinat, oregano și boia dulce. Veți avea nevoie de un pahar cu ajutorul căruia veți decupa o părticică din miezul pâinii. Ulterior, într-o tigaie unsă cu unt se va prăji pâinea pe ambele părți până observați că se rumenește. 

Când va fi întoarsă pe cealaltă parte se va sparge oul în mijlocul acesteia și se va presăra cu sare, piper, oregano și alte condimente după gust. Pentru un aspect mai plăcut și un gust mai delicios se pot presăra și câteva felii de ceapă verde. Ulterior, cratița se va acoperi cu un capac, iar mâncarea va fi lăsată la foc mic până ce oul va fi gata. La final, se poate adăuga și cașcaval ras sau mozarella. Mâncarea este o gustare rapidă ce poate fi pregătită oricând. 

Tortellini cu pătrunjel, o gustare rapidă și delicioasă

O rețetă de paste rapidă ce sigur vă va lăsa gura apă este cea de tortellini cu pătrunjel. Pentru patru porții veți avea nevoie de 200 grame de pastă de tomate, o pungă de tortellini, 250 mililitri de smântână pentru gătit, 250 grame de șuncă, piept de pui sau bacon și o legătură de pătrunjel. Mai întâi se va pune la fiert punga de paste și se va lăsa să fiarbă timp de 20 minute. Acestea se pot verifica cu ajutorul unei furculițe să vedeți când sunt gata. 

După ce se scurg de apă, se va prepara sosul. Într-o tigaie se va lăsa puțin la rumenit șunca tăiată cubulețe, apoi se va turna pasta de tomate și tortellini. Se lasă la foc potrivit 5 minute, apoi se toarnă smântâna. La final, se presară pătrunjelul tocat proaspăt împreună cu parmezanul sau cașcavalul ras. Pastele se servesc calde alături de un pahar de vin. 

Dacă sunteți pe grabă și doriți să preparați o mâncare rapidă în 5 minute, cele trei rețete sunt ideale. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, acestea sunt și foarte ușor de făcut, având nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă vă doriți un desert savuros de post, trebuie să încercați salamul de biscuiți fără margarină.

Adauga un comentariu