Local

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe PSD-PNL, minte cu nerușinare. Guvernul s-a împrumutat 8 miliarde de euro în doar o singură lună! Datoria a depășit 50% din PIB

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Marcel Boloș ministrul de Finanțe PSD-PNL minte cu nerușinare. Guvernul s-a împrumutat 8 miliarde de euro în doar o singură lună Datoria a depășit 50 din PIB
Ministrul Marcel Boloș ne minte cu nerușinare

Marcel Boloș, ministru de Finanțe în Guvernul PSD-PNL a mințit cu nerușinare spunând că datoria României e sub 50% din PIB. Datele analizate de către profit.ro arată adevărul dureros. Doar în luna februarie, ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL.

Recent, ministrul Marcel Boloș declara la un post de televiziune că datoria publică este mai mică de 50% din PIB. De altfel, ministrul recunoștea că nu mai sunt bani pentru salarii.

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe PSD-PNL a mințit când a spus că datoria publică e sub 50% din PIB

Conform analizei realizate de Profit.ro, datoria publică a României a înregistrat o creștere semnificativă în luna februarie, crescând cu aproximativ 40 de miliarde de lei. Astfel, aceasta a urcat de la 801,69 miliarde de lei în ianuarie 2024 la 841,29 miliarde de lei.

Această creștere rapidă a datoriei este rezultatul unei strategii proaste adoptate de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, din Guvernul PSD-PNL, care constă în atragerea unei părți semnificative din finanțarea anuală necesară în primele luni ale anului. Conform analiștilor, odată cu evoluția anului, impactul acestei creșteri va fi atenuat pe măsură ce statul va efectua plăți mai mari în contul datoriei.

Un aspect important este reprezentat de nivelul îndatorării din februarie, care a ajuns la 52,4% din PIB. În comparație, îndatorarea pentru luna ianuarie, inițial raportată la 50,2% din PIB, a fost revizuită la 49,9% din PIB.

Depășirea pragului de 50% din PIB pentru datoria publică ar trebui să determine Guvernul să adopte măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a menține deficitul sub control. În termeni realiști, reducerea drastică a cheltuielilor se poate face prin două mari metode. Din 2025, an care nu mai este electoral, Guvernul va concedia zeci, poate sute de mii de bugetari sau va tăia din salarii.

Marcel Boloș, despre faptul că NU mai sunt bani pentru salarii

Marcel Boloș, ministru de Finanțe, preot și mincinos în funcție a făcut unele declarații care refletă o situație economică dezastruoasă. Recent, ministrul din Guvernul PSD-PNL spunea că NU mai sunt bani de salarii. Declarația a fost contracarată imediat de către covrigarul Marcel Ciolacu pentru a nu crea panică în rândul bugetarilor. În altă ordine de idei, preotul care ocupă o funcție politică ne spunea că suntem ”norocoși” că datoria publică nu a depășit 50% din PIB. Lucru care infirmat de toate statisticile rezonabile:

” Nu s-a întâmplat niciodată ca Guvernul să nu achite datoriile, cheltuielile de personal și ceea ce înseamnă plată pensiilor. Întotdeauna ne-am respectat angajamentele, așa cum ele au fost asumate. Deci nici de această dată Guvernul nu va fi în situația în care să nu-și achite aceste datorii sau să nu plătească pensiile, chiar dacă discutăm despre cea de-a doua tranșă de recalculare a pensiilor. Am văzut tot felul de informații care circulă. Toți pensionarii să fie liniștiți că avem bugetată suma de 10 miliarde de lei pentru ceea ce înseamnă plasa pensiilor (…). Datoria publică este de 49,7%, față de media pe care o avem la nivelul Uniunii Europene de 78,5% din PIB. România este într-o situația confortabilă, dacă ne uităm la Italia. (…) ” afirma ministrul de Finanțe din Guvernul PSD-PNL, Marcel Cioloș.

În concluzie, dragi români, votați cu PSD-PNL că o să rămâneți fără locuri de muncă sau cu salarii înjumătățite din cauza Guvernului iresponsabil care pur și simplu nu are niciun plan concret de a scoate țara din această gaură economică fără precedent. Pe măsură ce datoria publică va continua să crească și să depășească cu mult 50% din PIB, se vor vedea și măsurile draconice care, așa cum este de așteptat, nu vor lovi ”piloșii” din sistemul bugetar ci vor lovi funcționarii publici corecți, medici, profesori etc. Să nu vă imaginați că cei puși pe pile vor fi dați afară, ba din contră, vor continua să ia sporuri nesimțite.

Comentarii
  • Acest Fuego al politicii românești să fie român adevărat, să zică exact cum stăm cu banii țării, nu să facă jocurile politice ale PSD-PNL.

  • acest poltiruc nu poate da din casă că-l bate tată-său Ciolacu dar scroafa-i moartă în coteț, situația e nashpa rău.

Adauga un comentariu