National

Marcel Ciolacu, despre măsurile adoptate de Guvern: „Piețele trebuie lăsate deschise!”

Publicat: 06 nov. 2020
Marcel Ciolacu imbracat in costum si camasa alba
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, nu este de acord cu decizia Guvernului de a închide piețele din România, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Într-o postare de pe contul său de socializare, liderul PSD arată că decizia de a-i obliga pe români să se înghesuie în spațiile închise din supermarketuri este lipsită de logică.

„Piețele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri, în spații închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi piețele și târgurile… care se află în aer liber!”, a scris liderul Partidului Social Democrat.

Mai mult, Marcel Ciolacu afirmă că la fel de ilogic este și faptul că românii vor fi obligați să renunțe la alimentele autohtone, îndreptându-se spre cele de import.

„La fel de ilogic este să-ți obligi proprii cetățeni să cumpere produse de import și nu pe cele proaspete, făcute aici, în România.
În loc să susțină produsele autohtone și producătorii români, Orban face tot posibilul să-i îngroape de tot!
Pe 6 decembrie, Orban trebuie să plece! Iar românii să-și ia viața înapoi!”, a conchis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că piețele în aer liber pot rămâne deschise

La sfârșitul unei declarații de presă, Klaus Iohannis a fost întrebat  ce motiv au avut guvernanții, în luarea deciziei de a închide piețele din aer liber. În plus, el a mai fost întrebat dacă nu se teme de  aglomerarea supermarketurilor, după luarea deciziei menționate. Președintele a răspuns că piețele tradiționale românești, organizate în aer liber, vor rămâne deschise.

De luni, 9 noiembrie, România intră în carantină parțială. Astfel, toate școlile din țară vor trece în sistem online, angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă, dacă vor avea posibilitatea, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara.

Ce părere are Marcel Ciolacu despre organizarea alegerilor parlamentare

Preşedintele PSD a discutat despre alegerile parlamentare și campania electorală. Marcel Ciolacu este de părere că România are cel mai incompetent şi corupt guvern din ultimii 30 de ani şi atenționează că noile restricţii ar putea însemna finalul campaniei electorale la doar trei zile de la începerea acesteia.

Liderul PSD crede că restricţiile trebuiau aplicate mai din timp, pas cu pas, înainte să se ajungă la 10.000 de infectări pe zi.

„În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi dezastruoase în ceea ce priveşte România, parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem ghinionul să avem cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist. Va fi o perioadă complicată. Astăzi este prima zi de campanie.

Din câte am înţeles de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare în data de 6 decembrie, e posibil ca luni să se termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate ieri şi cum se va desfăşura această campanie electorală astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care guvernul nu are dreptul să le emită“, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Hoțul striga hotii,cu cata nerusinare poate un specimen sa acuze de corupție și hotie! Nu spun că acest guvern este super corect dar cand ne gandim cate HOTII au facut psd-istii si cum au încălcat legile tarii,nesimțiți nu ar trebui să vorbească de corupție. Cat de nesimțiți sunt unii,spun că guvernul trebuia sa ia masuri mai dure mai demult iar acum cand au fost luate incita prin acuze la unele masuri. Ăștia sunt psd-istii una spun si alta fac.

Adauga un comentariu