Actualitate

Marcel Ciolacu, după eșecul moțiunii de cenzură: ”În acest moment s-au limpezit apele”

Publicat: 06 sept. 2020
Marcel Ciolacu, vorbind la microfon în timpul unei ședințe
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Marcel Ciolacu, după eșecul moțiunii de cenzură: ”În acest moment s-au limpezit apele”. Preşedintele PSD susține că moțiunea de cenzură, care nu a mai reușit să fie supusă votului în Parlament, pe data de 31 august 2020, a reprezentat un factor ce a condus la „limpezirea apelor în partid”. De asemenea, acesta a mai arătat că în partid există acum doar ”alb și negru”, nemafiind prezent ”gri”.

„În acest moment s-au limpezit apele. Nu mai există gri în partid. Există alb şi negru. Cei care au fost prezenţi să voteze moţiunea de cenzură şi cei care nu. Cine nu s-a prezentat din partea PSD a fost exclus din partid”, a afirmat Ciolacu într-o conferință de presă la Botoșani.

Marcel Ciolacu, după eșecul moțiunii de cenzură: ”În acest moment s-au limpezit apele”

Totodată, după această întâmplare, PNL este susținut de trei formaţiuni politice, asigurându-și majoritatea în Parlament.

„În acest moment, PNL are majoritate în Parlament, susţinut de către USR, PMP şi UDMR. Le urez succes la putere”, a completat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă după-amiază, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, alături de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, dar şi de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, au vizitat şcoala din localitatea Şendriceni, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. După această vizită, liderii social-democraţi s-au întâlnit la Dorohoi cu primarii PSD din Botoşani şi cu cei care conduc organizația județeană a partidului. Totodată, în parcul Primăriei municipiului Botoşani a avut loc lansarea pachetului social pentru stimularea natalităţii pentru municipiul şi judeţul Botoşani, eveniment la care au participat și cei menționați.

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Marcel Ciolacu: „Riscul de expunere la COVID-19 ar fi mult mai mic”

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a intervenit în scandalul momentului şi a venit cu o propunere. Astfel, acesta susține că dacă s-ar comasa alegerile locale cu cele parlamentare, populația va fi mai în siguranță.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic”, a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, aflat în vizită în judeţul Botoşani.

Reamintim că alegerile locale au fost stabilite prin lege în Parlament să fie pe data de 27 septembrie, iar Executivul a hotărât în urmă cu câteva zile, ca data de 6 decembrie să fie dată alegerilor parlamentare.

Propunerea lui Marcel Ciolacu: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Liderul interimar al social-democraților a propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare pentru a reduce riscul de expunere al cetățenilor, astfel oamenii fiind mai în siguranță. Acest lucru este posibil deoarece nu s-a tipărit niciun buletin de vot.

Având în vedere că decizia scrutinului s-a luat în momentul în care situația pandemiei cu noul coronavirus era sub control, în momentul de față secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt blocate.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

 

 

 

Adauga un comentariu