Actualitate

Marcel Ciolacu: „Ieşirile lui Iohannis ne arată cât de rău stă PNL“

Publicat: 02 dec. 2020
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri, 2 decembrie, că ieșirile repetate ale președintelui Klaus Iohannis împotriva social democraților arată disperarea acestuia legat de alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie.

„În acest moment, nu mai facem sondaje. Ieşirile lui Iohannis ne arată cât de rău stă PNL. Nu cred că preşedintele unui stat iese doar de dragul de a fi doar jucător politic. Faptul că s-a transformat într-un politruc al PNL şi al guvernului său îmi arată că lucrurile nu stau aşa bine în tabăra adversă. Românii sunt cei care decid, Toate deciziile luate de actualul guvern nu au nicio legătură cu deciziile pe care le iau cei din Europa. Mă refer la închiderea pieţelor, a şcolilor. Sunt analize secundate a cifrelor. Faptul că avem dublu decese, dublu de îmbolnăviri. Erau 900 la ATI, acum la 1250, erau 100 de decese pe zi, acum 250 de zi. Astea sunt analizele secundare“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Niciodată nu am spus că nu trebuie să purtăm mască“

Liderul social democraților consideră că actualul guvern liberal nu a gestionat bine pandemia de COVID-19, România fiind nu doar într-o criză sanitară, ci și în una economică, dar și într-o criză a învățământului.

Marcel Ciolacu a precizat că nu a spus niciodată că nu există COVID-19 sau că nu ar trebui ca lumea să poarte mască.

„Ne aflăm într-o criză sanitară, economică şi o criză accentuată în învăţământ. Trei lucruri foarte importante în orice stat. Trei bătălii pierdute de actulul guvern. În loc să vorbim ce se întâmplă în economie sau învăţământ, scoatem nişte teme false. Niciodată nu am spus că nu trebuie să purtăm mască. Am avut întâlnirile de la partid unde stăm cu mască. Nu-mi aduc aminte vreo declaraţie a vreunui lider PSD care să spună că nu există COVID. Eu nu mi-am văzut mama de trei luni de zile.

Pe de altă parte, în interiorul PSD avem cei mai buni specialişti în domeniu. Acel vaccin din SUA, în toată Europa nu e decât la domnul Cercel, la Institutul Matei-Balş. Eu văd o nouă abordare a partidului, căutăm să aducem experţi în zona sanitară şi economică. Cristi Socol, domul Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş. Am căutat să deschidem partidul şi să vedem urgenţele care sunt şi cu cei oameni să le abordăm. Cristi Socol, domul Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş. Am căutat să deschidem partidul şi să vedem urgenţele care sunt şi cu cei oameni să le abordăm“, a menționat Marcel Ciolacu.

„În actualul guvern nu există viziune“

 

„Eu cred că Orban în acest moment că nu are capacitatea de a face diferenţa dintre noiembrie anul trecut, provocările venite din luna martie în această pandemie şi incapacitatea de a se schimba în funcţie de nevoile românilor. Nu poţi să faci nicio remaniere guvernamentală. Să continui cu oamenii care ne-au ţinut în casă 60 de zile. Nu ai pregătit spitalele. Şcolile le deschizi că avem alegeri locale şi apoi le închizi la loc. Nu există viziune. Ne-am îndepărtat de tot ce se întâmplă în Europa. Şcolile deschise au fost şi în timpul războiului“, a mai spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu