Actualitate

Marcel Ciolacu îl atacă decisiv pe Ludovic Orban: „A salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii!“

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu îl atacă decisiv pe Ludovic Orban A salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii
Marcel Ciolacu îl atacă decisiv pe Ludovic Orban: „A salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii!“

Marcel Ciolacu îl atacă decisiv pe Ludovic Orban. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe o rețea socială un mesaj dur la adresa premierului Ludovic Orban. Ciolacul susține că Ludovic Orban nu a făcut nimic pentru a salva Horeca. Liderul PSD propune, în schimb, o serie de măsuri menite să vină în ajutorul antreprenorilor.

Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă să nu-l mai deranjeze.

Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa.

Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!“, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul social democraților spune că PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă azi la Parlament. Prin această lege se acorda facilități multiple, dar cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității prețurilor și tarifelor.

Marcel Ciolacu îl atacă decisiv pe Ludovic Orban: Ce propune PSD

Principalele măsuri propuse prin proiectul de lege al social-democraților:

– Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10% .

– Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA. Asta până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.

– Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat). Cuantumul este de 1450 lei/angajat, în 2020 și 2021.

– Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

– Ajutoare nerambursabil completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD”, scrie liderul PSD pe o rețea socială.

Multe firme din domeniul HoReCa, în pragul falimentului

Omul de afaceri, președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, susţine că 70% dintre hotelierii şi restaurantele de pe litoral vor da faliment dacă acestea nu vor putea primi clienţi din data de 15 iunie. Peste 500.000 de persoane au achiziţionat, începând cu această dată, vacanţe în România ce includ servicii de cazare cu masă. „Ce le spunem? Ne vom trezi cu mii de procese din partea turiştilor care au cumpărat pachete de la noi”, afirmă Murad.

Totodată, patronatele ameninţă că vor da în judecată Guvernul României dacă restaurantele rămân închise. Iniţial vorbeau despre subminarea economiei naţionale, dar în conferinţa de presă de joi, 11 iunie, oamenii de afaceri au spus că acuzaţiile vor fi formulate de avocaţi specializaţi în procese cu statul român. Ei au insistat pe ideea că promisiunile făcute de premierul Ludovic Orban la o întâlnire din urmă cu două săptămâni nu au fost respectate. Una dintre aceste promisiuni fiind cea a deschiderii restaurantelor din incinta hotelurilor.

Adauga un comentariu