Actualitate

Marcel Ciolacu nu dorește TVA zero la alimente

Publicat: 31 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu nu dorește TVA zero la alimente
Marcel Ciolacu susține plafonarea prețurilor la alimente decât TVA zero

Într-o intervenţie publică, liderul PSD a aborbat şi subiectul tot mai discutat în spaţiul public. Așadar, Marcel Ciolacu este de părere că nu este de bun augur introducerea TVA zero la alimente.

Asta în condiţiile în car preţurile la energie au dus la scumpiri importante în piață, iar românii sunt nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a asigura coşul minim de cumpărături.

Marcel Ciolacu nu dorește TVA zero pentru alimente

Președintele PSD a vorbit despre faptul că TVA zero la alimente nu este o măsură pe care ar susţine-o. Asta în condiţiile în care alimentele beneficează deja de un TVA redus. Marcel Ciolacu a explicat faptul că una dintre măsurile pentru care militează este cea de plafonare a prețurilor la alimente, așa cum a observat și în alte ţări din Uniunea Europeană:

”O să se discute, nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alte măsuri, au plafonal preţurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a spus preşedintele PSD, la sediul partidului, scrie News.ro.

Guvernul a propus TVA zero la alimente

În urmă cu câteva săptămâni, mai exact pe 13 ianuarie în spaţiul public apărea informaţia referitoare la faptul că Guvernul României a trimis la Comisia Europeană cerința de a avea TVA zero la alimentele de bază. Vorbim despre intenţia Guvernului de a avea un TVA zero la pâine dar şi alte alimente de bază, cum ar fi: carne, ulei, faină, lactate, ouă.

Nu se cunoaşte cu exactitate dacă până în acest moment Comisia Europeană a trimis un răspuns. Altfel spus, vă aducem aminte faptul că sunt mai multe ţări din Uniunea Europeană, printre care și Polonia, care au recurs la această măsură pentru a ajuta oamenii care au fost afectați foarte mult de scumpirile de energie din Europa.

”(Programul) este menit să lase cât mai mulți bani în portofelele polonezilor”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai menționat că măsurile anti-inflație vor costa bugetul 15-20 de miliarde de zloți (3,74-4,99 miliarde de dolari).

ROMPAN a explicat faptul că există o creștere a prețului pâinii

În altă ordine de idei, patronatul ROMPAN lansa o scrisoare deschisă către Guvernul României în care menţiona faptul că există un mare risc în ceea ce privește costurile de producție a alimentului considerat că ar fi de bază. Aceștia spuneau faptul că s-a dublat costul de procucție:

Încă din trimestrul IV al anului 2021 am sesizat autorităţile statului despre faptul că sectorul de morărit-panificaţie a fost şi este cel mai lovit de creşterile nemaiîntâlnit de mari ale costurilor de producţie deoarece, spre deosebire de alte sectoare, la panificaţie şi morărit preţul materiei prime (grâu, făină) aproape s-a dublat”

În încheiere menţionam faptul că Marcel Ciolacu nu este abilitat să ia o măsură de unul singur. Așadar, TVA la alimente zero poate fi o măsură care va fi luată de Coaliție, nu numai de un singur partid. Totuși, liderul PSD a mai afirmat faptul că își arată susținerea pentru un TVA zero la gaze naturale și energie electrică.

 

Biscuiți de casă moi și pufoși

Adauga un comentariu