Actualitate

Marcel Ciolacu, propunere pentru Traian Băsescu: „Să mă anunţe că depun imediat moţiunea de cenzură şi cu voturile PMP trece”

Publicat: 05 oct. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu face o dezvăluire despre modul în care sunt raportate noile cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Luni seară, 5 octombrie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reacționat după ce fostul președinte al României, Traian Băsescu, a realizat o postare, privind nevoia unor măsuri urgente de limitare a răspândirii noului coronavirus. Astfel că, Ciolacu a declarat că membrii PSD-ului ar depune „imediat” o moțiune de cenzură pentru schimbarea Guvernului, în cazul în care PMP nu-i mai susține pe liberali.

„Dacă vor să îi penalizeze, să mă anunţe că depun imediat moţiunea de cenzură şi cu voturile PMP trece”, a zis liderul PSD. Șeful PSD a precizat că e valabil şi pentru UDMR și USR.

„Depunem dacă trece. Ce, eu sunt măscăriciul de serviciu să depun în fiecare zi moţiune de cenzură?”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, sugerează atât șefului statului, cât și Guvernului o serie de reguli menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI. Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic.

Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabil de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli.”, a scris Traian Băsescu.

Traian Băsescu avertizează

Fostul președinte al României oferă un set de norme, de care conducătorii acestei țări ar trebui să țină cont, fiindcă în caz contrar, lucrurile vor ieși de sub control, iar numărul de cazuri va crește alarmant, fapt ce va crea blocaje în sistemul medical.

”Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

-închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

-închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

-cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

-reducerea la maxim a transportului public;

-portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

-interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

-testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.”, a punctat Traian Băsescu.

Citește mai mult aici!

Adauga un comentariu