National

Marcel Vela, despre fraudele electorale: ”Nu voi tolera nicio abatere de la lege!”

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Vela despre fraudele electorale Nu voi tolera nicio abatere de la lege
Marcel Vela, apel către români: „Nu putem reveni la normalitate fără sacrificii!”

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, precizează că a fost și rămâne ”foarte atent” la situația de după alegerile locale, și anume la scandalurile recente despre existența unor posibile fraude electorale. Acesta susține că voința românilor din 27 septembrie va fi reflectată în mod ”fidel” de aceste alegeri.

„Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii şi-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârşit. Vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie.”, spune Vela.

Marcel Vela, despre fraudele electorale: ”Nu voi tolera nicio abatere de la lege!”

Ministrul afirmă că unii candidați sunt disperați după fotoliul de primar și îi sfătuiește să piardă cu demnitate și să nu recurgă la încălcarea legii.

„Disperarea unor candidaţi că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect faţă de alegători, să ştii să pierzi cu demnitate”, a scris Marcel Vela, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Vela face cunoscut faptul că sunt deja trei persoane reținute, fiindcă au încălcat legea în cadrul alegerilor locale și ”alte câteva sute de persoane cercetate”. Astfel că, ministrul încearcă să îi liniștească pe români, spunându-le că se va ocupa de fiecare aspect care prezintă încălcări ale legii.

„Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă normalitate! Ştiu că rezistenţa la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voinţa generaţiilor pe care noi le-am crescut. Respectaţi votul, respectaţi legea! Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente şi anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor. Sunt deja trei persoane reţinute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale şi alte câteva sute de persoane cercetate. Îi asigur pe toţi românii că suntem hotărâţi ca, în toate situaţiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină şi să aflăm adevărul”, subliniază ministrul de Interne.

Marcel Ciolacu, despre acuzațiile de fraudă la adresa PSD: „E matematică şi vom vedea unde este greşeala”

Partidul Social Democrat este acuzat de către USR-PLUS că a fraudat alegerile la Primăria Sectorului 1, prin întocmirea unor false procese verbale. Marcel Ciolacu a venit cu o replică la aceste acuzații și a declarat că ”este o tâmpenie”, cu toate că Poliția a ridicat câteva acte și a trecut și la audirea unor persoane.

”E o tâmpenie (n.r. fraudarea). Avem o numărătoare paralelă. Fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, programul care e simplu în Excel, unde se adună voturile. Nu e o grozăvie.

Numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi. Avem şi noi aceste întrebări. E posibil să fie introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu