Secretele istoriei

Marele secret al soților Ceaușescu

Publicat: 05 mart. 2020

Marele secret al soților Ceaușescu. Soții Ceaușescu au trăit timp de trei ani fără acte. Totul s-a întâmplat până în anul 1947. În momentul în care s-au prezentat la Starea Civilă din București, pentru a intră în legalitate, Elena Ceaușescu era gravidă în șapte luni. Această îl purta în pântece pe Valentin Ceaușescu. Din acest motiv nuntă celor doi a fost una foarte simplă.

Imediat după cununie, cei doi au primit casă și tot ce aveau nevoie, chiar de la partid. La două luni după căsătorie s-a născut primul copil-Valentin.

S-au stabilit în stradă Doctor Lister nr. 63 din București acolo unde soția dictatorului a avut timp să își exercite rolul de mamă și soție.

Lenuța se purta mai rău că proprietăresele, reclamau tovarășele repartizate, provizoriu, să locuiască în cea mai mică dintre camere. Pentru a scăpa de ele, Ceaușeștii le-au îngrădit accesul la bucătărie și toaletă, șicanându-le și pe chestiuni de morală.

Marele secret al soților Ceaușescu

În anul 1949 soții s-au mutat în cartierul Primăverii.

În 1951, conform practicilor de cadre, Elenei Ceaușescu i s-a făcut o caracterizare. Soțul ei era atunci șeful DSPA, cu grad de general-maior și membru supleant al CC al PMR.

Familia avea trei copii: Valentin (născut în 1948), Zoia (1949) și Nicu (1951). Iar Elena revenise modest în „câmpul muncii”, că șefa a cadrelor personalului auxiliar de la revistă Cominformului.

Redam câteva pasaje din autobiografia Elenei Ceaușescu:

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comună Petresti, jud. Dâmbovița, în anul 1919 la 7 Ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere 4 hectare de pământ și casă de locuit, în tre ani 1926-1930 am făcut școală primară în com unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat că ucenică la fabrică Lantex. în urmă unei acțiuni am fost concediată. dintre cei care mă cunoșteau este Adela Petrescu. am lucrat la fabrică Texca până 1937 am intrat la fabrică Minerva.

După 23 August am lucrat la Sectorul III Alb. Pe linie de U.T.C. că secretară de sector până la crerea T.P.mă cunoste din muncă Neagu andrei, Loti Ladislau.Am mai lucrat la T.P. la Pioneri La urmă la cadre cu Tincuta, Marta, la Educație Politică cu Moisescu, Lidia. În primăvară lui 1947 am lucrat la U.F.D.R. sect I Galben cu muncă culturală până în August 1947. Am plecat în concediu de boală. În acest timp am și născut, de două ori, dar de și am avut greutăți totuși am fost neglijență că mam lăsat copleșită fără să fiu mai energică nu am depus eforturi nici să citesc, nici să merg să muncesc.”loading...

Adauga un comentariu