International

Maria Van Kerkhove, despre persoanele care s-au vindecat de coronavirus: ”Vedem rezultate încurajatoare”

Publicat: 08 sept. 2020
Maria Van Kerkhove, despre persoanele care s-au vindecat de coronavirus: ”Vedem rezultate încurajatoare”
Maria Van Kerkhove, despre persoanele care s-au vindecat de coronavirus: ”Vedem rezultate încurajatoare”

Maria Van Kerkhove, despre persoanele care s-au vindecat de coronavirus: ”Vedem rezultate încurajatoare”. Ceea ce multă lume așteaptă este o declarație venită din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Directoarea Departamentului Tehnic de Combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS a arătat că nu contează câte cazuri de reinfectare cu noul coronavirus există până în acest moment, deoarece numărul real este mult mai mic, din punct de vedere statistic.

Maria Van Kerkhove, despre persoanele care s-au vindecat de coronavirus: ”Vedem rezultate încurajatoare”

În cazurile de reinfectare, specialiștii verifică în acest moment ce fel de anticorpi s-au dezvoltat, după contractarea inițială, respectiv după cea de-a doua, conform reprezentantei OMS.

”Trebuie să plasăm aceste informații în context. Din peste 26 de milioane de cazuri, faptul că există câteva reinfectări ne transmite că acest lucru este posibil, dar nu ne spune nimic despre ceea ce se întâmpla la nivelul întregii populații”, a declarat Maria Van Kerkhove.

De asemenea, ea a menționat că până în acest moment, pacienții infectați cu noul coronavirus au devoltat anticorpi, care vor ajuta la o anumită imunizare în cazul unei eventuale reinfectări. Îână acum, nu se știe cu siguranță cât rezistă acești anticorpi.

„Vedem rezultate încurajatoare şi că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanşarea pandemiei şi nu ştim cât va putea dura”, a recunoscut ea, potrivit Digi24.

OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Luni, 7 septembrie 2020, Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a menționat că întreaga lume ar trebui să fie mai conștientă de eventualitatea în care o nouă pandemie va apărea. El a vorbit despre importanța unei mai bune pregătiri, pentru a putea face față mai bine unei situații similare cu cea din prezent.

De asemenea, el a sfătuit țările să investească mai multe resurse în sănătatea publică, situația actuală arătând că nu multe țări au reușit să se descurce și să treacă peste problemele cauzate de pandemie cu bine.

Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus Ghebreyesus, luni, la Geneva.

„Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis Ghebreyesus.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască! „Virusul este real şi ucide”

Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou avertisment la nivel global. Liderii OMS sunt îngrijorați de pericolul pe care îl reprezintă manifestanții anti-mască din întreaga lume. Aceștia avertizează că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să punem în pericol alte persoane.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a tras un nou semnal de alarmă. Acesta a recomandat guvernelor să dialogheze cu manifestanţii anti-mască. El a reiterat ideea că virusul SARS-CoV-2 este „real” şi „ucide”. Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să riscăm deloc.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască

Directorul OMS a foist întrebat despre manifestanţii anti-măşti care au protestat săptămâna trecută în Germania şi în alte ţări.

„Ar trebui să ascultăm ce solicită oamenii, ceea ce spun oamenii. Ar trebui să angajăm un dialog onest. Dar în acelaşi timp, aş vrea să le spun celor care au protestat săptămâna trecută că virusul este real. Este periculos. Circulă rapid şi omoară şi trebuie să facem totul pentru a ne proteja şi a-i proteja pe alţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă de la sediul OMS din Geneva.

Adauga un comentariu