Local

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, părăsit de încă un consilier personal. Mihai Amarandei și-a dat demisia din cabinetul șefului CJ (Exclusiv)

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa președintele Consiliului Județean Iași părăsit de încă un consilier personal. Mihai Amarandei și-a dat demisia din cabinetul șefului CJ Exclusiv
Mihai Amarandei și-a dat demisia din cabinetul șefului CJ

Astăzi, 7 august 2020, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a fost părăsit de un alt consilier personal. După demisia fostului primar Gheorghe Nichita, recent condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Mihai Amarandei și-a înaintat demisia din funcție pentru a candida ca independent la primăria comunei Golăești.

Mihai Amarandei nu a prins loc pe listele PSD Iași pentru a candida la primăria Golăești. Din această cauză a hotărât să candideze independent pentru această funcție. Nemulțumit de faptul că Maricel Popa nu l-a sprijinit, acesta a decis să plece de la Consiliul Județean Iași și să candideze ca independent. Amarandei vrea să ajungă primarul comunei Golăești iar cum partidul condus de Marcel Popa nu i-a acordat niciun sprijin, a luat această decizie.

Angajații de lux din spatele lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Salarii uriașe pentru aparatul de propagandă al șefului CJ la alegerile locale 2020

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a asigurat un adevărat arsenal de propagandă lângă el. Actualul președinte al Consiliului Județean Iași plătește o armată de oameni din fonduri publice pentru a avea o imagine imaculată în preajma alegerilor locale 2020. Maricel Popa și-a conturat un aparat de propagandă bine definit în jurul său pentru a fi sigur că va prinde un nou mandat la vârful județului. Fiecare consilier personal are atribuții clare pentru a curăța imaginea lui Maricel Popa

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, încearcă cu disperare să-și asigure un nou mandat după alegerile locale 2020. Actualul președinte al Consiliului Județean Iași a ajuns să plătească o armată de oameni din fonduri publice pentru a avea o imagine imaculată în preajma alegerilor care bat la ușă. Maricel Popa și-a conturat un aparat de propagandă bine definit în jurul său pentru a fi sigur că va prinde un nou mandat la vârful județului. Numai în cabinetul său personal sunt 9 angajați care au trasate atribuții pentru a ține curată imaginea lui Maricel Popa. Ceilalți 2 vicepreședinți au câte 2 angajați în cabinete de la Consiliul Județean. Calculat la o medie de 5.000 lei pe lună pentru fiecare angajat din cabinet, cei 13 angajați ar ridica pe un an întreg 780 mii lei. Și asta din bugetul județului Iași.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vrea cu disperare un nou mandat după alegerile locale 2020

În cabinetul său personal sunt angajați de la studenți la pensionari cu venituri consistente. Fiecare dintre cei care compun cabinetul său personal au atribuții clare pentru a-i face imagine actualului șef al CJ Iași. De exemplu, Mihai Gabriel Popescu are o normă de 8 ore pe zi în cabinetul președintelui CJ Iași. Acesta are și cel mai mare salariu din cabinetul lui Maricel Popa, mai exact 9.052 lei lunar. Fost vicepreședinte și apoi consilier județean, Mihai Gabriel Popescu a ajuns la pensie. Asta nu l-a oprit să fie în continuare mâna dreaptă a lui Popa.

Conform organigramei, Mihai Gabriel Popescu „informează și consiliază președintele cu privire la problemele ridicate de primarii din județ, conducătorii instituțiilor din subordine, precum și de cetățeni în cadrul audiențelor”. Cu toate acestea, Mihai Gabriel Popescu are altceva în plan în ultima perioadă. Popescu a fost surprins de mai multe ori în timpul programului în afara Consiliului Județean. În plus, acesta are ca sarcină să determine primarii PSD să nu plece la PNL.

Fostul consilier al lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii, plătit cu 4.600 lei pe lună să stea la terase în timpul programului

Pentru actualul șef al CJ Iași, aparatul de propagandă trebuie să fie cât mai mare în preajma alegerilor locale 2020. Astfel, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a trecut și alte patru persoane în cabinetul său, dar cu norme mai mici. De exemplu, Romeo Stoica, fostul șef al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, are trecută o normă de 4 ore. Acesta îl consiliază pe Popa cu privire la întreținerea drumurilor din județ. Practic, îi dă sfaturi lui Maricel Popa pe ce artere trebuie acesta să se ducă pentru a mai tăia o panglică sau pentru o poză avantajoasă pe un șantier deschis. Click aici pentru a citi integral articolul.

Deși era plătit cu aproximativ 1.000 de euro, Mihai Amarandei a fost deseori surprins în timpul programului în afara Consiliului Județean, în diferite contexte care nu aveau nicio legătură cu jobul pe care îl deținea. Click aici pentru detalii.

Adauga un comentariu