Titlurile zilei

Aparat de propagandă uriaș plătit de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean. Șeful CJ plătește 13 consilieri personali, cu salarii colosale din bugetul județului Iași, doar ca să-i spele imaginea – FOTO

Publicat: 20 iul. 2020
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a angajat mai mulți consilieri personali, plătiți din bugetul județului, pentru a-i promova imaginea de politician pe rețele de socializare, salariile acestora fiind extrem de mari
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, plătește din bugetul județului 13 consilieri personali să-i spele imaginea

Un aparat imens de propagandă a ajuns să fie plătit regește de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Șeful CJ ține în jurul său 13 persoane care sunt plătite din bugetul județului Iași pentru a-i promova imaginea zi de zi. O parte din aceste persoane sunt trecute pe cabinetul vicepreședinților Consiliului Județean Iași. Un consilier din aparatul lui Maricel Popa câștigă 9.000 lei pe lângă pensia frumoasă pe care o are. Popa și-a adus și doi studenți care îi promoveză imaginea pe banii județului Iași. La o medie de 5.000 lei lunar pentru consilierii respectivi, reiese o medie de 60 mii lei anual numai pentru un angajat. Se ajunge astfel la o medie de 780 mii lei pe 12 luni pentru salariile celor 13 consilieri personali, asta fără să mai adăugăm și taxele pentru aceste salarii.

Dezmăț pe bani publici, promovat de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Actualul șef al Consiliului Județean Iași și-a adus lângă el o armată de consilieri personali pe care-i plătește din bani publici fără nicio problemă. Aparatul de propagandă plătit regește de Maricel Popa conține nu mai puțin de 13 consilieri personali. Este un aparat imens de propagandă pentru o instituție publică.

Spre deosebire de vechiul mandat de la Consiliul Județean, când erau doar 5 consilieri personali, acum, Popa a schimbat între timp organigrama și s-a înconjurat de persoane plătite din bani publici care nu au altceva de făcut decât să-i spele imaginea zi de zi. În biroul lui Maricel Popa sunt 9 consilieri, în timp ce în biroul celor doi vicepreședinți sunt alte 4 persoane trecute drept consilieri personali. Toate aceste persoane nu fac altceva decât să fie un adevărat aparat de propagandă pentru Maricel Popa, în loc să aducă vreun beneficiu pentru instituția Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se folosește de instituție pentru capital electoral. Fonduri publice pentru o armată de oameni

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, îi plătește pe cei 9 consilieri personali din bugetul județului Iași, salariile variind între 1.052 lei și 9.250 lei. La o medie de 5.000 lei lunar pentru consilierii respectivi, reiese o medie de 60 mii lei anual numai pentru un angajat. Practic, se ajunge la o medie de 780 mii lei pe 12 luni pentru salariile celor 13 consilieri personali. Această sumă este calculată însă fără taxele aferente. Rezultă că în 4 ani de mandat, numai pentru aparatul de propagandă al lui Maricel Popa, ieșenii plătesc suma de 3,12 milioane de lei, adică aproximativ 650.000 de euro.

Din cabinetul personal fac parte Mihai Gabriel Popescu, fost consilier județean, și actual pensionar. Pe lângă acesta, în cabinet mai este și Romeo Stoica, fost director la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP). Din cabinetul lui Maricel Popa mai face parte și Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași. De asemenea, în cabinet se mai regăsește Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt al organizației PSD Iași, dar și Mihai Amarandei, fost consilier personal al lui Petre Daea, cel care a fost ministru al Agriculturii în Cabinetul Viorica Dăncilă. Din cabinetul lui Maricel Popa mai face parte și Felix Guzgă, fost director de Cancelarie la Prefectura Iași, precum și Lăcrămioara Ursu, reprezentant al romilor. Recent, Maricel Popa, i-a mai angajat și pe doi studenți cu program de două ore, Stelian Tudoriu și Alexandra Florescu.

Programe diferite pentru angajații din aparatul de propagandă de la Consiliul Județean Iași

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, are grijă să-i plătească bine pe cei care îi spală imaginea din bani publici. Cel mai mare salariu îl are Mihai Gabriel Popescu, de 9.052 lei, acesta fiind angajat pe 8 ore. Fostul edil Gheorghe Nichita este trecut la program de 6 ore, cu un salariu de aproximativ 4.000 lei. Lăcrămioara Ursu și Mihai Amarandei au și ei program de 6 ore. Maricel Popa i-a trecut pe aceștia cu 6 ore pentru a-i putea angaja pe cei doi studenți cu program de 2 ore. Sub un așa-zis internship la Consiliul Județean, cei doi tineri sunt folosiți și ei în aparatul de propagandă al lui Maricel Popa.

Pe cabinetul lui Romeo Olteanu sunt trecuți Alexandru Zănoagă, fost ziarist și angajat la cabinetul prefectului, dar și Dan Luca, fost fotograf la gazeta Ziarul de Iași.
De asemenea, în cabinetul vicepreședintelui Victor Chirilă sunt angajați Alexandru Ovidiu, fost director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași, dar și Ionuț Popa, trecut pe la ALDE, partidul din care tocmai a plecat vicepreședintele CJ.

Bani publici pentru aparatul de propagandă din CJ Iași. Plătiți pentru conturi false pe rețelele sociale

Aparatul de propagandă al lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să-i organizeze conferințe politice la sediul instituției. Astfel, ieri, 18 iulie 2020, Popa a ieșit dimineață la prima oră cu atacuri politice la adresa actualului Guvern tocmai de la pupitrul Consiliului Județean. Iar aparatul său de consilieri personali i-au făcut declarațiile și i-au promovat pe rețele sociale postarea. De precizat că cei din cabinetul lui Maricel Popa se folosesc de o sumedenie de conturi false pe rețele sociale pentru a promova imaginea lui Popa în spațiul public. Practic, asta au ajuns cei din cabinetul personal al lui Popa să facă pe banii județului. Sunt plătiți regește din banii ieșenilor să promoveze imaginea lui Popa, să-i atace pe adversarii politici prin conturi false.

Asta a ajuns să facă Maricel Popa în disperare de cauză că imaginea lui este extrem de proastă și că ieșenii și-au dat seama că este incompetent. Actualul șef al CJ Iași își permite să irosească mii de lei din bugetul public al județului Iași pentru a plăti consilieri personali ce nu fac altceva decât să-i spele imaginea.

Comentarii
 • Aragaz are consilier pe pușcăriașul NICHITA GHEORGHE ! Ce ar mai fi de comentat decât să sperăm că pușcăriașul la pușcăriaș trage !

 • Poate plati si 200 de consilieri ca tot nu ii spala aia decat jilaveala de pe ismene.
  In frunte cu nechitul amorez, imaginea lui aragaz este de departe, panoramic, imaginea incompetentei generalizate, mentinuta doar de linsul cururilor sefilor sai pe linie politica.
  Dar stati ! Am avut vreodata vreo persoana competenta si integra pe acest job ?

 • Lautarii ati uitat sa ii treceti platiti regeste 50 persoane cu 3000 lei fiecare din banii publici( sa le cante la chermeze si prin sate sa le adune voturi)condusi de unu manager acuzat de ziare.

 • Trebuie schimbata legea administratiei publice locale incat sa nu mai dispuna un escroc de banii statului dupa bunul plac . Trebuie desfintate judetele si formate regiuni teritoriale administrative , precum si desfintarea comunelor mici [sub 8.000-10.000 de cetateni ] care au o multime de angajati ce nu-si justifica nici jumatate din banii incasati . De aici se pot recupera si asigura banii pentru marirea pensiilor , salariilor muncitorilor si alocatiilor pentru copii .

 • Din cate se observa,nu vad pe nimeni sa scrie despre M.Popa in favoarea sa,dimpotriva.Astia nu sunt platiti?Dar mai ales, cate articole,impotriva lui.Se vede o anumita campanie.

 • Ieri nesimțirea, nesimțirea și tupeul sordidului politruc Popa Maricel a depășit linia roșie. Cred că nici într-o țară bananieră nu ar fi posibil așa ceva : ca un ales local să obstrucționeze inspectarea de către înalți oficiali guvernamentali a unui obiectiv de siguranță națională. Sper ca măcar de data asta PNL să sesizeze Procurorul General European în cazul jafului de la Lețcani. NU SE MAI POATE FRAȚILOR, NU SE MAI POATE !

 • Daca C.Alexe este inalt oficial,mai trebuie Grinda,Lift,Sica,Turcana,si cativa chelneri de protocol,sa fie toata echipa.De gropari nu e nevoie,ca aia sunt josi oficiali.PNL are de toate,numai minte ii mai trebuie.

 • Ce face musiu maricel este utilizarea ce rea credință a creditelor bugetare publice.aceste persoane,așa zis consilieri pt.functiile publice -demnitari- pe lângă care sunt angajați discreționar,fără nici o procedura transparentă public,cel mai probabi(sigur) dintre amicii personali sau dintre indivizi partizani politici mafioți PSD,sunt angajații entității publice,cu contract de munca pe perioada mandatului demnitarului in cauza,deci au obligatia de a justifica sumele primite ca salariu prin activități conform fisei postului. Aceste activități trebuie consemnate in documente de consiliere,etc,și on rapoarte de activitate periodice permanente.adica indivizii asimptomatici trebuie sa scrie pe date și probleme concrete cu ce s au ocupat in luna in care iau salariile acestea nesimțite. Adica,la controlul de Audit extern (Audit propriu vax) ,dacă curtea de conturi nu este aservita,matrapazlâcurile ies la iveală. Adica se vede abuzul de putere in serviciu al demnitarilor și complicitatea penală a celor care au luat banii publici in mod cuvenit și prin falsuri. Dar cel puțin trei dintre domnii consilieri sunt penali : NIchita Gigi,știe o țara întreaga ,amanta basista,UTI,etc.,Romeo stoica ,fost director la DADJ,profund implicat in acea afacere cu fraude la DADJ 1999-2000,dar scăpat de justiție gratie unor relații in sistem (soție grefier superior) ,reabilitat atunci tot de un psdist,Lucica flașnetarul,migrat la băsiști ulterior, recent iarăși amestecat intr un proces cu fonduri europene la o comuna pt construcția de drumuri( domeniul pt care este consilier la maricel)(găsiți pe net cazul),iar despre Mișu șpagă la fel netu vorbește. Stoica Romeo mai spune presa ca este înrudit cu eky drumarul condamnat penal ca firma in afacerea de la Războieni. Eky este contractant de serviciu al cj pentru drumurile județene. Nimeni dintre milițieni nu a vrut sa vadă in anii trecuți de ce s a falimentat Sc ldp sa a cj,in favoarea firmelor private din județ. Material documentar și informativ exista din belsug. Ce fel de consilieri pe administrație publica pot fi aceștia sau ceilalți lipitori de afișe când au aceste notorietati de rahat? (Studenții sunt exceptați,chiar dacă or fi ceva neamuri,colegi,etc. Păcat doar ca și ucenicia in acest mediu toxic,mai târziu vor copți pt anchetele penale dacă nu fug la timp) .oare organili sunt pe faza? Fac filaj,fac ascultări,fac filmulețe,iau note informative de la colaboratori ? Ca doar n’ or crede pitifelnicii ca sunt de capul lor. Fiecare la timpul lor.

 • CZ Ce face musiu maricel este utilizarea ce rea credință a creditelor bugetare publice.aceste persoane,așa zis consilieri pt.functiile publice -demnitari- pe lângă care sunt angajați discreționar,fără nici o procedura transparentă public,cel mai probabi(sigur) dintre amicii personali sau dintre indivizi partizani politici mafioți PSD,sunt angajații entității publice,cu contract de munca pe perioada mandatului demnitarului in cauza,deci au obligatia de a justifica sumele primite ca salariu prin activități conform fisei postului. Aceste activități trebuie consemnate in documente de consiliere,etc,și on rapoarte de activitate periodice permanente.adica indivizii asimptomatici trebuie sa scrie pe date și probleme concrete cu ce s au ocupat in luna in care iau salariile acestea nesimțite. Adica,la controlul de Audit extern (Audit propriu vax) ,dacă curtea de conturi nu este aservita,matrapazlâcurile ies la iveală. Adica se vede abuzul de putere in serviciu al demnitarilor și complicitatea penală a celor care au luat banii publici in mod cuvenit și prin falsuri. Dar cel puțin trei dintre domnii consilieri sunt penali : NIchita Gigi,știe o țara întreaga ,amanta basista,UTI,etc.,Romeo stoica ,fost director la DADJ,profund implicat in acea afacere cu fraude la DADJ 1999-2000,dar scăpat de justiție gratie unor relații in sistem (soție grefier superior) ,reabilitat atunci tot de un psdist,Lucica flașnetarul,migrat la băsiști ulterior, recent iarăși amestecat intr un proces cu fonduri europene la o comuna pt construcția de drumuri( domeniul pt care este consilier la maricel)(găsiți pe net cazul),iar despre Mișu șpagă la fel netu vorbește. Stoica Romeo mai spune presa ca este înrudit cu eky drumarul condamnat penal ca firma in afacerea de la Războieni. Eky este contractant de serviciu al cj pentru drumurile județene. Nimeni dintre milițieni nu a vrut sa vadă in anii trecuți de ce s a falimentat Sc ldp sa a cj,in favoarea firmelor private din județ. Material documentar și informativ exista din belsug. Ce fel de consilieri pe administrație publica pot fi aceștia sau ceilalți lipitori de afișe când au aceste notorietati de rahat? (Studenții sunt exceptați,chiar dacă or fi ceva neamuri,colegi,etc. Păcat doar ca și ucenicia in acest mediu toxic,mai târziu vor copți pt anchetele penale dacă nu fug la timp) .oare organili sunt pe faza? Fac filaj,fac ascultări,fac filmulețe,iau note informative de la colaboratori ? Ca doar n’ or crede pitifelnicii ca sunt de capul lor. Fiecare la timpul lor.

 • Când ai 13(!!??) consilieri personali in tot atâtea domenii de activitate,denotă că în acele domenii TU ,ești ,,lemn Tănasă”

 • In mai toate pozele maricel apare cu mâna la nas.acum acest gest este și contraindicat de covid. Dar gestul arată ca omul nu spune adevarul. De aceea a fost supranumit Pinochio. Cei 13 ,minus studenții,sunt utili prin experiențele penale ale unora,din care împărtășesc in zadar șefilor,ca tot nu scapă de parchet. Acolo e o banda organizata..rușinea județului.

Adauga un comentariu