Titlurile zilei

Mărturia tulburătoare a femeii de afaceri, diagnosticată cu COVID-19, care a stat 62 de zile internată în spital! Liliana Agheorghicesei are un mesaj pentru cei care nu cred în prezența virusului: „Nu vă jucați, oricine poate ajunge în situația mea!” – Exclusiv

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturia tulburătoare a femeii de afaceri diagnosticată cu COVID-19 care a stat 62 de zile internată în spital Liliana Agheorghicesei are un mesaj pentru cei care nu cred în prezența virusului Nu vă jucați oricine poate ajunge în situația mea - Exclusiv
Liliana Agheorghicesei este femeia de afaceri diagnosticată cu COVID-19 care a stat internată în spital 62 de zile

Liliana Agheorghicesei, femeia de afaceri diagnosticată cu COVID-19, a stat internată în spital 62 de zile. Abia după 15 teste efectuate, femeia a putut pleca acasă. Antreprenoarea suceveană a bătut recordul ca număr de zile de spitalizare a unui pacient cu coronavirus. Femeia a povestit pentru cotidianul BZI situațiile cu care s-a confruntat în cele două luni de spitalizare

Pacienta care a stat cel mai mult internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este o antreprenoare din zona Sucevei, care s-a infectat cu COVID-19. Liliana Agheorghicesei s-a prezentat la spital cu febră de 40,3 grade. Femeia povestește că primele 15 zile de spitalizare le-a petrecut într-un spital din orașul natal. Când medicii au observat că temperatura acesteia rămâne în continuare îngrijorătoare și testul nu se negativează, aceasta a fost transferată la Iași, unde a stat internată 47 de zile. Nici până în ziua de astăzi Liliana nu știe de unde s-a infectat și cum a ajuns să trăiască cea mai cumplită perioadă din viața ei.

Cele 62 de zile de spitalizare au reprezentat cea mai grea perioadă din viața femeii de afaceri Liliana Agheorghicesei

Vicepreședintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Liliana Agheorghicesei, a povestit pentru BZI despre perioada de 62 de zile de internare în spital. După ce a fost diagnosticată cu coronavirus, Liliana a trăit, așa cum spune, cea mai grea perioadă din viața ei.

„Nu-mi place să-mi fac viața publică, dar, având în vedere că sunt persoane sceptice în ceea ce privește gravitatea infecției cu noul tip de virus, am ales să-mi fac publică povestea. Dacă măcar o singură persoană va trage o concluzie care o va putea menaja de suferință în urma citirii poveștii mele, atunci mi-am atins țelul. După 62 de zile de spitalizare, pot să spun că am trăit cea mai grea perioadă din viața mea. Să vezi că fiecare test pe care îl faci iese pozitiv, este cumplit. Dacă în închisoare știi că la data x vei fi eliberat, din spital eu nu știam când voi putea fi externată. Nici medicii nu mai știau ce să-mi mai facă”, spune Liliana Agheorghicesei.

Când a ajuns la spital, Liliana avea temperatura 40,3. Medicii au intrat în panică

Cu câteva zile înainte de a fi diagnosticată cu coronavirus, Liliana spune că s-a confruntat cu toate simptomele specifice infecției cu COVID-19. S-a prezentat la o unitate medicală din Suceava abia după ce a observat că avea temperatura 40,3. Nu știe de unde a luat virusul.

„Eu locuiesc cu soțul meu. Ne-am autoizolat și am respectat regulile de protecție. Din păcate, virusul nu m-a iertat. Inițial am început să am simptomele specifice, dar nu am vrut să mă prezint la spital. Am mers la o unitate medicală doar atunci când am văzut că am temperatura 40,3. Am fost diagnosticată. A doua zi, soțul meu a cerut să fie testat, iar testul a ieșit negativ. El conduce un colectiv mare și nu ne puteam risca. Am avut toate simptomele, mă durea fiecare parte din corp. Aveam dificultăți în respirație și stare de vomă”, mai spune Liliana Agheorghicesei.

Femeia de afaceri din Suceava, diagnosticată cu COVID-19: „Puțini știu în ce condiții muncesc medicii în lupta cu noul virus”

Femeia de afeceri suceveană povestește că a fost internată în spitalul din Suceava în perioada în care armata încă mai circula pe străzi pentru a se asigura că virusul nu infectează și mai mulți cetățeni. Pe Liliana au marcat-o medicii care „stăteau câte 8 ore în costume de cosmonaut”.

„Am fost internată 15 zile în spitalul din Suceava. Acolo am primit servicii medicale de calitate. Puțini știu în ce condiții muncesc medicii în lupta cu COVID-19. Stau opt ore în costume de cosmonaut. Numai ei știu cum respiră. Mulțumesc doamnei doctor Terteliu Monica, șefa secției de boli infecțioase și întregii echipe pentru grija pe care o oferă pacienților. Nimeni nu credea că va dura atât de mult”, adaugă Liliana Agheorghicesei.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași i-au spus că nu s-au mai confruntat cu astfel de situații

În cea de-a 15 zi de la internare, Liliana a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Aici a stat internată 47 de zile. Așa cum povestește cunoscuta femeie de afaceri diagnosticată cu COVID-19, nici medicii nu mai știau ce să-i mai facă. Era singurul pacient la care testul ieșea încă negativ după o perioadă lungă de timp. „Întrebam în fiecare zi când pot pleca acasă. Am vrut să mă externez la cerere, dar medicii mi-au explicat că nu se poate. Dr. Carmen Manciuc a fost medicul meu. Am fost impresionată când am văzut că face asocieri și cu celelalte boli asociate ale mele. Când medicii au văzut că testul nu se negativează, atunci au început să se gândească că e din cauza celorlalte boli cu care am fost diagnosticată”, mai spune Liliana.

Liliana nu a crezut în eficacitatea testelor de depistare a coronavirusului și a cerut retestarea

Liliana a crezut că testele nu sunt precise. A cerut să fie testată atât dimineața, cât și seara, pentru a se asigura că testele PCR chiar funcționează. Rezultatele erau în continuare pozitive. Medicii i-au explicat că noul tip de virus reprezintă o noutate și pentru ei.

„Când am văzut că rezultatele sunt în continuare pozitive, am început să mă îndoiesc de eficacitatea lor și exactitatea cu care pot depista virusul. Medicii mi-au explicat că nu există un istoric al acestei boli, că nu există studii aprofundate și că rezultatul diferă de la organism la organism. Febra apărea și dispărea la câteva zile distanță, iar toate testele pozitive mă țineau în spital”, spune antreprenoarea suceveană.

Femeia de afaceri din Suceava putea face doar 44 de pași pe zi. Atât de mare era holul de lângă salon

Cele 62 de zile de spitalizare ale femeii de afaceri diagnosticată cu COVID-19 au trecut extrem de greu. Liliana a povestit pentru BZI că își număra pașii în fiecare zi. Se simțea privată de libertate, închisă într-un salon fără o dată exactă de externare.

„Credeam că nu se mai termină. Îmi era dor de familie, de libertate. Pe holul de lângă salon făceam zilnic 22 de pași dus, 22 de pași întors. Asta era plimbarea mea. Pentru un om activ social este extrem de greu să fii privat de libertate. Mă simțeam neputincioasă. Simțeam că nu pot face nimic, că libertatea mea depinde de rezultatul unui test. Soțul meu are o tipografie și-mi trimitea cărți în fiecare săptămână. Asta era alinarea mea”, adaugă antreprenoarea din Suceava.

Liliana Agheorghicesei trage un semnal de alarmă: „Oricine poate ajunge în situația mea”

Liliana Agheorghicesei, femeia de afaceri diagnosticată cu COVID-19 care a stat internată în spital 62 de zile, trage un semnal de alarmă tuturor celor care nu cred în existența sau în puterea coronavirusului. Femeia care a simțit pe propria piele damnarea la „închisoarea din spital” transmite un mesaj puternic.

„Sunt persoane care nu cred în existența acestui virus. La început, nici eu nu credeam prea tare. Din păcate, oricine poate ajunge în situația mea. Cei care spun că acest virus nu există, trebuie să știe că nu e de joacă. Păziți-vă sănătatea depunând un minim de efort de apărare. Ne luptăm cu un inamic nevăzut care face din ce în ce mai multe victime”, încheie Liliana Agheorghicesei.

Adauga un comentariu