WoW!

Mască de păr cu ulei de ricin: Tratament senzațional împotriva căderii părului

Publicat: 22 nov. 2021
Mască de păr cu ulei de ricin Tratament senzațional împotriva căderii părului
Uleiul de ricin are efecte benefice pentru piele și păr, datorită proprietăților antibacteriene și antifungice.

O mască de păr cu ulei de ricin este extraordinară, dacă îți dorești o podoabă capilară bogată și strălucitoare. De aceea, în rândurile următoare, îți vom dezvălui toate secretele, pentru ca tu să te bucuri de cel mai frumos păr.

Uleiul de ricin are efecte benefice pentru piele și păr, datorită proprietăților antibacteriene și antifungice. Conține vitamina E, minerale, proteine și acizi grași omega 3 și omega 6, pentru a hrăni părul și a-i reda frumusețea de altădată. Pentru că este un ulei consistent, vâscos, specialiștii recomandă să fie amestecat cu alte uleiuri mai fluide, pentru a fi absorbit ușor de piele. Exemple de aceste uleiuri sunt: uleiul de măsline, uleiul din sâmburi de struguri, uleiul de migdale, uleiul din semințe de in, uleiul din nucă de cocos și uleiul de argan. Uleiul de ricin mai poate fi combinat cu miere, suc de lămâie și gălbenuș de ou.

două-sticluțe-de-ulei-ricin
Uleiul de ricin este considerat un elixir al frumuseții.

Mască de păr cu ulei de ricin împotriva căderii părului

Pentru prepararea acestei măști, ai nevoie de: 30 de mililitri de ulei de ricin, 30 de mililitri de ulei de nucă de cocos și 15 mililitri de ulei de schinduf. Amestecă bine cele trei uleiuri și aplică-le pe scalp, masând ușor. Această mască se poate aplica săptămânal și, pentru a acționa, are nevoie de 30 de minute. Se spală părul cu un șampon obișnuit.

În timp, părul va căpăta o strălucire de nedescris, iar căderea lui excesivă va fi doar o amintire.

Mască de păr cu ulei de ricin pentru păr subțire

Părul subțire necesită o îngrijire delicată. De aceea, poți prepara o mască alcătuită din: 30 de mililitri de ulei de ricin și 30 de mililitri de ulei din nucă de cocos. Omogenizează cele două uleiuri într-un ibric, la foc mic. După ce s-a răcorit puțin, aplică amestecul pe scalp, folosind mișcări ușoare. Lasă-l să acționeze minimum 30 de minute, după care îndepărtează-l cu ajutorul unui șampon delicat.

Părul va crește mai puternic și va fi mai ușor de aranjat.

Mască de păr cu ulei de ricin pentru păr uscat și cu vârfuri despicate

Dacă părul tău are vârfuri despicate, ai nevoie de o mască realizată din 30 de mililitri de ulei de ricin, un gălbenuș de ou și două linguri de miere. Omogenizează ingredientele și aplică masca rezultată pe toată lungimea firului de păr, inclusiv pe scalp. Ideal ar fi să îți acoperi părul cu o cască de duș sau cu un prosop cald, pentru ca efectul să fie unul și mai puternic. Clătește părul cu apă călduță și spală-l cu șamponul obișnuit.

vârfuri despicate
Uleiul de ricin îți va repara vârfurile despicate.

Mască de păr cu ulei de ricin pentru păr vopsit și degradat

Părul vopsit este unul degradat, care are nevoie de o mască hrănitoare. Așa că, amestecă 30 de mililitri de ulei de ricin cu 30 de mililitri de ulei de argan și aplică-le pe toată lungimea părului, după ce le-a încălzit, ca în exemplul anterior. Lasă masca în păr pentru cel puțin 30 de minute, după care clătește-o și spală-te bine. O poți folosi în fiecare săptămână.

Mască de păr cu ulei de ricin pentru păr fin, care se rupe ușor

Un păr fin are nevoie de o mască realizată din 30 de mililitri de ulei de ricin și 15 mililitri de ulei de migdale. Amestecă bine cele două uleiuri și aplică-le atât pe scalp, cât și pe vârfuri. Lasă masca să acționeze 30 de minute, după care spală-te cu șamponul obișnuit. Rolul acestei măști este de a fortifica rădăcinile și a da luciu părului. Se poate utiliza săptămânal.

o femeie care se piaptănă
Masca cu ulei de ricin poate fi lăsată să acționeze și peste noapte.Adauga un comentariu