Local

„Mascații” l-au pus pe burtă pe un ieșean! Percheziții la un suspect de contrabandă cu articole pirotehnice! Acțiunea „Foc de artificii”, în plină desfășurare!

Publicat: 30 dec. 2020
Artificii și petarde confiscate de polițiștii ieșeni
Polițiștii ieșeni continuă acțiunea "Foc de artificii": zeci de amenzi au fost date în ultimele zile pentru comercializarea ilegală a acestor obiecte

Polițiștii ieșeni au efectuat mai multe verificări și controale, pentru prinderea celor care comercializează în mod ilegal articole pirotehnice. De altfel, recent, „mascații” l-au pus pe burtă pe un ieșean suspectat că deține astfel de bunuri, în vederea vânzării lor. În urma acțiunilor efectuate de oamenii legii, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 92 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 5.500 de lei

„Mascații” l-au pus pe burtă pe un ieșean! Astfel, recent, au fost efectuate percheziții la un suspect de contrabandă cu articole pirotehnice! Acțiunea „Foc de artificii” este în plină desfășurare, controalele urmând a se desfășura până la finele anului, în Iași! Așadar, polițiștii ieșeni continuă activitățile pentru prevenirea oricăror incidente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

„Pe 28 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale („mascații”) și Serviciului Criminalistic Iași au efectuat acțiuni și controale. Scopul verificărilor este acela de prevenire și combatere a oricăror incidente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2020/2021″, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Percheziție efectuată la un suspect din Iași: ce au descoperit oamenii legii!

Reprezentanții IPJ Iași au adăugat că, recent, a fost efectuată o percheziție în locuința unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Iași, care ar fi oferit, fără drept, spre comercializare articole pirotehnice.

„Totodată, un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost prins în timp ce oferea spre comercilizare articole pirotehnice pentru care nu avea autorizație. În urma neregulilor constatate, au fost întocmite două dosare penale, conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive”, au adăugat cei de la IPJ Iași.

Conform acestora, în urma acțiunilor efectuate cu sprijinul „mascaților”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 92 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 5.500 de lei.

Controale pe străzile din Iași: peste 150 de amenzi date de polițiști

În ultimele 48 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 100 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Astfel, au fost date peste 150 de amenzi. În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

„Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 106 incidente, dintre care 93 au fost sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. În urma activităților, au fost sesizate 27 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 157 de amenzi, în cuantum de 42.810 lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise și a fost retras un certificat de înmatriculare”, au încheiat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

De remarcat este faptul că oamenii legii vor continua acțiunile de verificare, inclusiv în cadrul acțiunii „Foc de artificii”. De altfel, în ultimii ani, polițiștii ieșeni au dat sute de amenzi și au întocmit zeci de dosare penale pentru comercializarea fără drept a articolelor pirotehnice.

Comentarii
  • Prevenție pentru astfel de încălcări ale legii 126/1995 ar putea fi și afișarea, în locuri publice a conținutului legii și a sancțiunile despre nerespectarea ei. Prin satele din județ, cu 2 săptămâni înainte de Crăciun se manevrează petarde, unele de putere f. mare, care stresează animalele și tulbura și liniștea publica. Chiar și copiii manevrează zilnic astfel de petarde. Li separe normal, n-au auzit ca este lege care interzice. Dacă s-ar fi pus niște anunțuri cu legea în stațiile de autobuz, la magazine, la primarii, altfel ar fi stat lucrurile… Sub nasul polițiștilor din comune se dau petarde și se fac ca n-aud, dar probabil, din mașini nu se-aude, le recomand sa patruleze pe jos… Și sa se pună în locul unui animal speriat de bombe… E suficient în data de 31 decembrie, nu toată luna!

Adauga un comentariu