Coronavirus

Măsuri noi anti COVID-19 în Marea Britanie: Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsuri noi anti COVID-19 în Marea Britanie Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă
Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

Măsuri noi anti COVID-19 s-ar putea lua în Marea Britanie, premierul Boris Johnson recomandând să se lucreze de acasă. Boris Johnson nu a impus o nouă carantină naţională în ciuda avertismentelor specialiştilor că numărul deceselor ar putea creşte dacă nu vor fi luate măsuri urgent.

Totuși, Boris Johnson a cerut restaurantelor şi barurilor să închidă mai devreme. Noile restricţii despre care a avorbit premierul ar putea să rămână în vigoare în următoarele şase luni, transmite Reuters.

„Ne rezervăm dreptul de a lua şi alte măsuri, cu restricţii semnificativ mai mari”, a declarat Boris Johnson în urma unei întâlniri de urgenţă cu miniştrii şi liderii guvernelor locale din Regatul Unit.

Măsuri noi anti COVID-19 în Marea Britanie: Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

La doar câteva săptămâni după ce a cerut oamenilor să revină la locurile de muncă, Johnson a recomandat lucrătorilor din birouri să muncească de acasă dacă pot face acest lucru. Premierul a ordonat puburilor, barurilor, restaurantelor şi altor centre de ospitalitate să se închidă la ora 10 p.m., începând de joi, fiind permisă numai servirea la mese.

„Trebuie să luăm măsuri acum. În acest fel putem menţine oamenii la locul de muncă, putem menţine magazinele şi şcolile deschise şi putem ţine ţara noastră în funcţiune, în timp ce lucrăm împreună pentru a suprima virusul”, a menționat Boris Johnson, care a apreciat că Într-un apel adresat cetăţenilor la televiziune, Johnson a spus că iarna va fi dificilă, dar că strategia va permite funcţionarea economiei, ţinând în acelaşi timp sub control epidemia de Covid-19.

Specialiştii guvernamentali în domeniul sănătăţii au avertizat că s-ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi pe zi până la jumătatea lunii octombrie.

„Vor fi necesare măşti în mai multe situaţii, va exista o aplicare mai dură a regulilor, iar armata ar putea fi adusă pentru a ajuta poliţia“, a adăugat Johnson.

Amenzi foarte mari pentru cine încalcă restricțiile

Companiile care vor încălca regulile legate de Covid-19 vor fi sancţionate cu până la 10.000 de lire sterline (13.000 de dolari) sau chiar cu închiderea, în timp ce persoanele fizice ar putea fi amendate cu 200 de lire sterline dacă nu vor purta mască atunci când va fi necesar.

Despre acest subiect, Boris Johnson a afirmat că este „frustrant pentru majoritatea care respectă legea să vadă câţiva sfidând în regulile”.

Întrebat în Parlament de ce datele Marii Britanii sunt mai grave decât cele din Germania şi Italia, Johnson a spus: ”Există o diferenţă importantă între ţara noastră şi multe alte ţări din întreaga lume aceea că ţara noastră este o ţară iubitoare de libertate … Este foarte dificil să ceri populaţiei britanice să respecte în mod uniform recomandările”.

În mesajul televizat, premierul a spus că au existat prea multe încălcări ale regulilor şi că cei care sunt dispuşi să rişte cu virusul îi vor pune pe alţii în pericol.

”Niciodată în istoria noastră destinul nostru colectiv şi sănătatea noastră colectivă nu au depins atât de mult de comportamentul nostru individual”, a spus el.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat că escaladarea ”foarte nefericită” a cazurilor de Covid-19 ameninţă perspectivele economice şi a declarat că banca centrală urmăreşte cu atenţie modul în care poate susţine economia în continuare.

Scoţia va introduce restricţii suplimentare referitoare la  reuniunile de familie, care vor merge dincolo de noile reguli impuse de Johnson în Anglia, a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon.

Adauga un comentariu