Sanatate

Medicamente pentru tuse seacă la adulți. Remedii naturale eficiente ce ameliorează iritațiile gâtului

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicamente pentru tuse seacă la adulți. Remedii naturale eficiente ce ameliorează iritațiile gâtului
Printre cele mai populare medicamente pentru tuse seacă la adulți se numără siropurile antitusive, pastilele pentru gât pe bază de eucalipt și decongestionantele

Dacă ați căutat medicamente pentru tuse seacă la adulți trebuie să știți că aceasta poate fi ameliorată cu pastile antihistaminice, siropuri antitusive sau decongestionante. Înainte de a vă administra orice fel de tratament va trebui să vă consultați medicul specialist. 

Pentru a calmarea gâtului se poate apela și la miere de albine, patlagină sau mentă. Remediile naturale nu au efecte adverse și pot fi făcute chiar în incinta locuinței.

Ce medicamente pentru tuse seacă la adulți sunt recomandate?

Tusea seacă apare de obicei în timpul zilei și durează maxim 7-8 minute, dar se poate manifesta și în timpul nopții. Aceasta poate fi diferită în ceea ce privește intensitatea și durata. De obicei apare din cauza unei hipersensibilități la nivelul căilor respiratorii. În cazul în care gâtul este iritat de la aerul rece sau de la praf, medicul vă poate recomanda medicamente antihistaminice. Pentru ameliorarea simptomelor se recomandă de asemenea antitusive ce conțin miere de albine, eucalipt sau mentol. Acestea sunt indicate deoarece calmează și reduc inflamația. Puteți apela și la siropuri antitusive ce au efecte antiseptice și calmante. Un tratament natural pentru tusea seacă este și siropul de patlagină, muguri de pin, ienupăr sau ciuboțica-cucului. 

Decongestionantele se pot elibera fără rețetă prescrisă de către medicul specialist și tratează congestia nasului și a sinusurilor. Atunci când contractați un virus, mucoasa nasului se umflă și blochează trecerea aerului. Aceste tipuri de medicamente îngustează vasele de sânge din nas, reducând inflamația și producția de mucus. Astfel, puteți respira mai ușor. Trebuie să țineți cont că pastilele nu sunt indicate pentru copii cu vârsta sub 12 ani deoarece pot avea efecte secundare. 

Remedii naturale ce ameliorează tusea seacă

Tusea seacă se poate trata și cu remedii naturale. Printre cele mai eficiente amintim mierea de albine, ghimbirul, turmericul, menta și gargara cu apă și sare. Mierea de albine este cel mai popular tratament natural. Aceasta se poate administra de mai multe ori pe zi pentru a calma iritațiile. De asemenea, se poate combina cu lămâie pentru un efect mai rapid. Alimentul are proprietăți decongestionate ce combat tusea seacă. Menta este indicată din cauza proprietăților sale antibacteriene și antivirale. Planta ameliorează durerea și reduce congestia.

Un alt tratament străvechi pe care bunicii noștri îl foloseau este rădăcina de nalbă-mare deoarece reduce iritația și calmează. Pentru a distruge bacteriile din gură și gât mai puteți opta pentru o gargară cu apă și sare. Tratamentul calmează gâtul iritat și combate tusea seacă. Totodată, trebuie să aveți grijă că nu este indicată copiilor sub 6 ani. De asemenea, pentru a preveni disconfortul puteți apela la câteva sfaturi utile. Este indicat că evitați fumul de tutun, să consumați multă apă, să folosiți un umidificator  și să reduceți factorii iritanți la care sunteți expuși. Pentru calmarea tusei la copii noaptea puteți apela la lapte cald sau la câteva picături de vitamina C. 

Printre cele mai populare medicamente pentru tuse seacă la adulți se numără siropurile antitusive, pastilele pentru gât pe bază de eucalipt și decongestionantele. În cazul în care afecțiunea persistă și nu trece în câteva zile, va trebui să mergeți la medicul specialist. 

Adauga un comentariu