Sanatate

Medicii trag un semnal de alarmă! Tot mai mulți angajați suferă de afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor

Publicat: 08 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii trag un semnal de alarmă Tot mai mulți angajați suferă de afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor
Numărul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor s-a dublat în ultimii ani.

Medicii trag un semnal de alarmă! Potrivit unui raport al Institutului de Sănătate Publică, afecțiunile articulațiilor si ale oaselor sunt cele mai întâlnite boli profesionale. Sunt urmate de bolile infecțioase și cele pulmonare. Angajații afectați recunosc că au un stil de viață sedentar, nu fac sport și au o postură incorectă la birou. Iată de ce tot mai mulți angajați suferă de afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor.

Medicii trag un semnal de alarmă!

Potrivit unui raport al Institutului de Sănătate Publică, numărul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor s-a dublat în ultimii ani. Centrele de kineto-terapie sunt pline, iar companiile private. dar și cele de stat au inclus în pachetul de beneficii ore de masaj sau reduceri la abonamentele medicale.

În afară de cei care lucrează la birou, cei mai expuși bolilor profesionale sunt șoferii, asistenții medicali, minerii și infimierii. Atât medicii cât și specialiștii în securitate în muncă le recomandă celor care petrec multe ore la birou să folosească mobilier ergonomic.

Recomandarea specialiștilor este să facem cât mai multă mișcare, să avem o alimentație echilibrată și un program fix de odiuhnă pentru a ne recăpăta mobilitatea încheieturilor și să facem pauze mai dese atunci când lucrăm de la calculator.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Mulți români au căutat la începutul anului 2024 pe platformele de specialiate locuri de muncă bine plătite. Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună. Și în domeniul juridic se câștigă foarte bine. Avocatura este un alt domeniu bine plătit în România.

Cu 54.000 de interogări pe site-urile cu locuri de muncă, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție. Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În România, indiferent de județ, cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare.

În România, Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Ministerul Muncii a precizat că în acest an va oferi mai multe prime de mobilitate, precum de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni; pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

Adauga un comentariu