National

Medicul Alexandru Rafila, despre punctele slabe ale mandatului de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu: „Este vorba de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare”

Publicat: 14 apr. 2021
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății

Miercuri seară, 14 aprilie, medicul Alexandru Rafila, a vorbit la B1 Tv despre punctele slabe ale mandatului de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății consideră că, în ultimele patru luni, pandemia nu a fost gestionată corect, scăpând de sub control.

„Nu cred ca e vorba de lipsa de autoritate, ci de lipsa de viziune, în primul rând, de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic. Situația aceasta imposibila în care am ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, datorită inacțiunii ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila, despre punctele slabe ale mandatului lui Voiculescu: „Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”

Medicul Alexandru Rafila felicită faptul că premierul Florin Cîțu și-a asumat responsabilitatea și a devenit ministru interimar la Ministerul Sănătății.

Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistenta medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect. Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității… Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”, a spus Rafila.

Florin Cîțu, ministru interimar la Ministerul Sănătății

Miercuri, 14 aprilie, după demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu devine ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de președintele României, Klaus Iohannis.

După demiterea lui Vlad Voiculescu, prim-ministrul Florin Cîțu va asigura interimar conducerea Ministerului Sănătății. Premierul a anunțat că după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat lui Klaus Iohannis, președintele României, propunerea ca Florin Cîțu să o facă, iar liderul statului a fost de acord.

Florin Cîțu: „O să preiau interimatul Ministerului Sănătății, până când colegii mei de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții”

Premierul a transmis că a avut deja o întâlnire cu secretarii de stat de la Sănătate, urmând ca joi, 15 aprilie, să aibă loc o ședință de Guvern. Din cauza refuzului miniștrilor USR-PLUS de a participa, ședința de astăzi a fost amânată.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat președintelui României o nouă propunere, persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății, până când colegii mei de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții.

În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru mine, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine, vom avea ședință de Guvern, adică sunt mai multe acte normative, importante pentru toți românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătății, acte normative, care nu suportă adunarea.”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Comentarii
Adauga un comentariu