National

Medicul Alexandru Rafila, previziuni sumbre despre valul 4 al pandemiei

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Alexandru Rafila previziuni sumbre despre valul 4 al pandemiei
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se declară un susținător al menținerii școlilor deschise, dar spune că urmează discuții pentru „decizii echilibrate”

Reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, a făcut câteva previziuni cu privire la valul 4 al pandemiei de coronavirus. Deputatul social-democrat consideră că situația poate deveni îngrijorătoare dacă lumea nu se protejează. Acesta a amintit și de situația de anul trecut, când, în toamnă, numărul de infectări a crescut îngrijorător de mult.

Profesorul Alexandru Rafila a spus că în curând ne-am putea confrunta cu un nou val al pandemiei de coronavirus. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a precizat că la fel s-a întâmplat și anul trecut. Atunci, peste vară, lucrurile se așezaseră, dar din toamnă a explodat numărul îmbolnăvirilor, atingând la un moment dat chiar cote amenințătoare.

Alexandru Rafila, despre valul 4 al pandemiei

Reputatul medic Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, spune că, cel mai probabil, se va repeta scenariul de anul trecut. Astfel, ar trebui să ne așteptăm ca numărul de infectări să crească din toamnă. Cu toate acestea, deputatul social-democrat spune că cifrele vor fi mai mici pentru că din ce în ce mai mulți români se vaccinează.

„Se repetă, probabil, scenariul de anul trecut, doar că cifrele sunt mult mai mici pentru că deja o parte din populație este imunizată, chiar dacă România nu este printre țările cu un procent important. Vedeți că avem vreo patru milioane și ceva de persoane care au fost vaccinate până în momentul de față”, a spus Alexandru Rafila.

Rafila spune că este absolut necesar să continue campania de vaccinare în România și cât mai mulți oameni să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2. Profesorul este de părere că aderența românilor la vaccinare nu va fi extraordinară dacă autoritățile nu vor găsi noi căi de comunicare, de atragere a oamenilor să facă acest vaccin, făcând referire la românii din zonele rurale. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a dat exemplul Franței unde 30 de milioane din totalul de 60 cât este populația țării, s-a imunizat deja.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

Cea mai recentă actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arăta că până marți, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.075.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, 1.033.984 de pacienți au fost declarați vindecați, însă 29.977 de persoane au decedat din cauza temutului virus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 230 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Monica Pop speră să fim feriți de valul 4

O reacție cu privire la un nou val al pandemiei de coronavirus a avut și reputatul medic Monica Pop. Aceasta a precizat că autoritățile au reușit să țină sub control, din punctul său de vedere, situația epidemiologică din România. De asemenea, ea crede că suntem pe drumul cel bun, iar numărul de infectări scade de la o zi la alta.

„Este dezideratul suprem să se stingă așa, știți foarte bine, eu de la început am spus că strategia a fost greșită, după părere mea. Este o rușine pentru cum s-au comportat decidenții, din multe puncte de vedere”, a precizat dr. Monica Pop.

Întrebată dacă crede că va mai veni valul patru al pandemiei de COVID-19, Monica Pop a spus că speră că nu.

„Dacă mai vine valul patru, înseamnă că tot ce am făcut până acum este zero”, a adăugat ea.

Adauga un comentariu