Titlurile zilei

Medicul de familie Daniela Bejan a destrămat o comunitate după ce a fost arestat! Plâng pacienții la Ciohorăni:”Nu e doctor ca ea”

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul de familie Daniela Bejan a destrămat o comunitate după ce a fost arestat Plâng pacienții la CiohorăniNu e doctor ca ea
Sătenii plâng după ce au rămas fără doctor. Arestarea medicului de familie Daniela Bejan a adus comunitatea în pragul disperării

De mai bine de trei săptămâni, sătenii plâng după ce medicul de familie Daniela Bejan a fost arestat. Ușa dispensarului este încuiată și ei nu știu încotro să o mai apuce. Nimeni nu crede că dr. Daniela Bejan ar fi făcut vreo ilegalitate

Toți locuitorii comunei Ciohorăni, Iași, plâng după dr. Daniela Bejan. Aceștia îi simt pe deplin lipsa deoarece, de mai bine de trei săptămâni, de când a fost reținută, fiind bănuită de ”vaccinare la chiuvetă”, niciun medic nu a mai trecut pragul dispensarului. Reporterii BZI au stat de vorbă cu sătenii, iar aceștia au povestit cu lacrimi în ochi că doctorița a fost foarte apropiată de comunitate și nimeni nu crede că ar fi comis vreo ilegalitate.

”Am auzit ce s-a întâmplat, dar nu cred nimic. Doamna doctor era cea mai bună, un înger. Ne vorbea mereu frumos, ne dădea cele mai bune tratamente și când era nevoie venea și acasă. Săraca, nu avea nici mașină, mergea pe jos de cele mai multe ori. Îmi vine să plâng când vorbesc despre ea… Mă rog noaptea să se întoarcă la noi, că sigur ea nu a făcut nimic, probabil este o neînțelegere. Am auzit că nu mai vine, dar eu sper să vină, că e nevinovată”, a declarat Maricica T., fostă pacientă a medicului Daniela Bejan.

Localnicii spun că nu s-au vaccinat la medicul de familie Daniela Bejan

Întrebați de reporterii BZI, localnicii din comuna Ciohorăni Iași au precizat că nu s-au imunizat împotriva Covid-19 la cabinetul medicului Daniela Bejan. Aceștia au susținut că aproximativ nicio persoană din comunitate nu s-a vaccinat la dispensarul din sat și că medicul de familie imuniza în alte localități unde activa.

”Doar cuvinte de laudă pot să vă spun despre doamna doctor. A fost o femeie excepțională și chiar ne pare foarte rău că a plecat. Eu nu m-am vaccinat, nu m-am vaccinat la ea și nici nu am auzit pe cineva să se fi vaccinat aici. Din auzite știu că ea vaccina, dar prin alte localități, nu la noi”, a precizat un sătean.

”Eu am 80 de ani și o cunosc pe doamna doctor Bejan de mulți ani. Cred că a venit la noi înainte de revoluție. A fost un medic excepțional, era atât de apropiată de noi și noi de ea… Nu cred că mai există doctor ca ea. Eu nu m-am vaccinat că nu cred că am voie, dar nici nu am auzit pe cineva să se fi vaccinat. De la mine din familie nu a fost nimeni vaccinat la ea. Cine știe ce a fost acolo și de ce s-a ajuns în situația asta? Nouă ne pare tare rău că nu mai vine. Tot satul o plânge. Mai rar oameni ca ea”, a povestit Ileana C., fostă pacientă.

Dr. Daniela Bejan se află în arest

Amintim că, pe data de 12 ianuarie 2022, medicul de familie Daniela Bejan, premiat de fostul prefect al Iaşului, Marian Grigoraș, pentru că a vaccinat anti-Covid-19 în masă, a fost ridicată de poliţiştii de la DGA. După ce în luna noiembrie 2021 a primit un premiu, pentru că reușise să imunizeze foarte multe persoane, două luni mai târziu a fost vizată într-un dosar de luare de mită pentru eliberarea unor certificate verzi anti-COVID-19 fictive.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Pe data de 24 ianuarie 2022, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore, iar mai târziu, judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicului de familie Daniela Bejan.

Adauga un comentariu