National

Medicul Monica Pop susţine că vaccinul împotriva COVID-19 are mai multe contraindicaţii

Publicat: 03 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Monica Pop susţine că vaccinul împotriva COVID-19 are mai multe contraindicaţii
Monica Pop susține faptul că vaccinul împotriva COVID-19 poate avea efecte secundare adverse, având mai multe contraindicații

Medicul Monica Pop a precizat, într-o intervenţie la un post de televiziune faptul că vaccinul împotriva COVID-19 are anumite contraindicaţii iar unele persoane nu se pot vaccina pentru că riscă să aibă efecte secundare serioase. De altfel, medicul critică Guvernul pentru că oferă doar o parte de informaţii.

Replica vine în contextul în care, în România se desfăşoară o amplă campanie de vaccinare împotriva COVID-19, campanie care se confruntă deja cu multe voci contrare.

Medicul Monica Pop susţine că vaccinul poate avea efecte adverse secundare grave pentru unele persoane

Într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, medicul Monica Pop îşi arată rezerva fată de vaccinare, pentru o anumită categorie de persoane. Monica Pop menţionează faptul că autorităţile ascund faptul că unele persoane pot avea efecte secundare grave după vaccin, nefiind indicat în mai multe cazuri. Pop a mai precizat faptul că autorităţile nu au oferit nici listele cu efectele secundare exacte şi câte persoane au avut asemenea manifestări ca urmare a vaccinării:

„Eu nu pot să înțeleg de ce autoritățile nu țin cont de aceste proteste și nu se întreabă de ce oamenii fac așa. Am auzit un discurs, dacă se poate spune așa, al domnului doctor Arafat care să nu uite că este de altă specialitate și el spune despre noi şi totuși vorbește că este medic și are tot dreptul dar și noi îl avem.

Când a fost întrebat de ce vaccinarea pare a fi un eșec și a spus pentru că sunt câțiva care sunt anti-vaccinişti, ceea ce nici măcar nu este adevărat, și că au influențat populația. Vaccinurile au început din decembrie și la început a fost o fuziune de persoane după care lumea început încet, încet să afle niște lucruri.

Suntem foarte departe de a cunoaște cu adevărat numărul de persoane care au avut efecte secundare și unele dintre ele foarte severe și nu ni se spune și asta este un lucru rău. Oamenii trebuie să știe! Nimeni nu a publicat până acuma lista contraindicațiilor acestui vaccin. Am citit această listă în urmă cu două zile. Lista există, este chiar făcută de cei de la Pfizer şi acolo scrie foarte bine.

Printre altele mi s-a părut chiar de-a dreptul de necrezut. De exemplu una dintre contraindicații este hipertensiune arterială”, susține medicul Monica Pop, la Antena 3.

Vaccinul nu asigură o protecţie totală! O prezentatoare TV s-a îmbolnăvit după ce s-a vaccinat

De altfel, o prezentatoare TV de la Antena 3 s-a îmbolnăvit cu COVID-19. Prezentatoarea TV, Maria Coman, a postat o postare pe o reţea de socializare în care susţine faptul că a fost confirmată pozitiv la infectarea cu COVID-19 în condiţiile în care s-a vaccinat incă din luna februarie împotriva COVID-19:

Am ratat liniștită, ca mulți alții, primele 3 valuri de pandemie, dar nu avea cum să fie atât de simplu încât să îl ratez și pe al patrulea. Dar, să o luăm cu începutul. (…) Că am luat pepeni și chiar m-am gândit “ia uite, frate, ce diferență față de ăia din Grecia, n-au niciun miros!” Zbang-zbang, revelație. Îmi fac test rapid, iese negativ. Dar zic să mă duc totuși a doua zi la PCR, care, evident, cum credeți, iese pozitiv”, a scris Maria Coman despre experiența prin care trece.

Incă de la începutul lansării vaccinului pe piață, specialiştii au menţionat faptul că niciun vaccin nu asigură o protecţie de 100% împotriva bolii. De altfel, fiecare vaccin are randament diferit. Pfizer se bucură de o protecţie mai ridicată, în timp ce AstraZenca, Moderna sau Johnson & Johnson au o protecţie un pic mai mică.

Adauga un comentariu