Boli si tratamente

Menopauză: insomnia se datorează diabetului?

Publicat: 07 iul. 2020
femeie care doarme
Menopauză: insomnia se datorează diabetului

Menopauză: insomnia se datorează diabetului? Diabetul de tip 2 poate fi responsabil pentru insomnie la menopauză, consideră un studiu american.

Printre numeroasele efecte secundare ale menopauzei se numără insomnia. Un studiu american recent publicat în jurnalul menopauzei al North American Menopause Society și transmis de Science Daily relevă că diabetul de tip 2 ar putea fi responsabil pentru insomnie la femeile aflate în postmenopauză.

Menopauză: insomnia se datorează diabetului?

În momentul menopauzei, 60% dintre femei se plâng de insomnie (față de 42% înainte), subliniază studiul american. Cercetătorii au preluat rezultatele a două studii mari din Statele Unite și au realizat că la pacienții cu diabet zaharat tip 2, insomnia a fost mult mai mare la momentul menopauzei decât la pacienții care nu ai suferit de boală.

În plus, femeile aflate în postmenopauză sunt mai expuse riscului de diabet. Și dintr-un motiv bun, scăderea estrogenului și a progesteronului duce la variații ale nivelului de zahăr din sânge. Efectele secundare, cum ar fi nevoia de a urina mai regulat, ar îngreuna somnul femeilor aflate la menopauză cu diabet. Acestea fiind spuse, cercetătorii subliniază necesitatea unei analize suplimentare.

Adauga un comentariu