Local

Mesajul medicilor de la UPU Iași: „Rugăm populația sa meargă la medicii de familie pentru investigații medicale de rutină!”

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul medicilor de la UPU Iași Rugăm populația sa meargă la medicii de familie pentru investigații medicale de rutină
Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD, Spitalul Sf. Spiridon Iași

Având în vedere că ne aflăm într-o perioadă în care medicii au de-a face cu nenumărate apeluri la numărul unic de urgență 112, echipajul de intervenție de la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Sf. Spiridon Iași roagă populația de a apela la serviciul oferit de către ambulanțe doar în cazurile de urgență majoră. Trebuie luat în considerare că pot exista cazuri extrem de grave, chiar critice, la care echipajele de intervenție nu pot ajunge deoarece au fost solicitate pentru cazuri mai puțin grave.

Pentru controalele de rutină și eliberarea de rețete, se recomandă ca pacienții să apeleze la medicii de familie.

„Pacient de 63 ani cu multiple comorbiditati (amputație membrele inferioare bilateral, BPOC, DZ) vine cu ambulanța în UPU sub presiunea primarului și a asistentei de la dispensar pentru refacerea investigațiilor, conform legii pentru a beneficia în continuare de ajutor de la primărie. Fără acuze noi la acest moment…

Rugăm populația sa meargă astăzi și mâine la medicii de familie și la medicii curanți! Să-și ia rețetele să își cumpere medicamentele. Urgența este pentru urgențe!”, a spus Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD, Spitalul Sf. Spiridon Iași.

Adauga un comentariu