Actualitate

Mesajul noului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, la preluarea mandatului din Casa Pătrată

Publicat: 24 oct. 2020
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi-a intrat de ieri în drepturi. Cu această ocazie, a ţinut să transmită un mesaj ieşenilor.

Redam mai jos mesajul postat de Costel Alexe pe pagina sa oficială de Facebook.

Dragi ieșeni, preiau cu mare emoție mandatul de Președinte al Consiliului Județean Iași. Jurământul pe care l-am depus e un angajament de responsabilitate față de toți ieșenii. Credeți-mă, am simțit însemnătatea fiecărui cuvânt.

Stau în fața voastră recunoscător pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o și foarte conștient de schimbările ce ne așteaptă. Astăzi, nu schimbăm doar o administrație cu o alta, ci începem o nouă etapă în dezvoltarea județului nostru, una care îi va avea în centru pe cetățeni, nevoile lor, proiectele lor, viziunea lor despre comunitatea în care doresc să trăiască.

Începând de astăzi, redăm Iașul oamenilor, iar în fiecare zi, eu și echipa de consilieri județeni liberali ne vom dărui toată priceperea și puterea, pentru a oferi cea mai bună versiune a acestui județ.

Vom face din Iași casa oricărui om de bună credință, casa studenților care vin aici să se formeze pentru viitor și care merită să găsească campusuri moderne și o infrastructură educațională europeană, a turiștilor care vor să descopere bogățiile culturale și naturale ale Iașului, a investitorilor pentru care administrația locală trebuie să fie un sprijin și nu un blocaj birocratic și a tuturor celor care ni se vor alătura cu cele mai bune intenții pentru a contribui la dezvoltarea comunității noastre.

Sunt mândru să pot trăi acest moment, iar mândria mea nu vine dintr-un orgoliu personal, ci din faptul că ieșenii au înțeles că votul este esența democrației și l-au folosit pentru a schimba fața județelui nostru.

Alegerea acestei echipe liberale pe care am onoarea să o conduc va însemna conectarea întregului județ la restul țării prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, accesul la servicii medicale de calitate prin modernizarea spitalelor și implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgență, crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea de Parcuri Industriale, investiții în educație care să asigure accesul echitabil al tuturor elevilor, fie că sunt din mediul urban sau rural, la o educație de calitate, racordarea la rețeaua de gaze naturale, apă și canalizare a tuturor comunelor din județ, servicii sociale în beneficiul cetățenilor și digitalizarea activității instituțiilor publice.

Îmi doresc ca, la finalul primilor 4 ani de mandat, să simțiți aceeași mândrie pentru alegerea pe care ați făcut-o acum, iar toate aceste proiecte care astăzi sunt o provocare să devină o normalitate.

Sunt mai mult decât încrezător că noi toți cei care avem ca scop binele comun al județului vom găsi o formă de colaborare și vom face echipă pentru Iași. Prea mult timp, județul nostru a fost divizat, dar a sosit momentul să înțelegăm că Iașul este al nostru, al tuturor, și că e de datoria noastră să ne unim forțele pentru a demonstra că suntem cu adevărat capitala Moldovei. În definitiv, binele comunității va fi liantul nostru, iar toți cei care își doresc o comunitate dezvoltată vor găsi în mine un partener și un sprijin.

Să nu uităm nicio clipă că Iașul ne aparține așa cum și noi aparținem Iașului. Acest lucru înseamnă o dublă responsabilitate, odată responsabilitatea cetățenilor de a-și folosi votul și de a hotărî calea înspre care comunitatea se îndreaptă, dar și responsabilitatea administrației de a guverna în folosul cetățenilor.

Acesta va fi rolul meu: să apăr interesele județului, să mă asigur că este reprezentat corect în relația cu autoritățile centrale, să atrag fonduri europene și guvernamentale, să mă asigur că proiectele pe care le-ați votat devin realitate și, desigur, să păstrez vie conștiința că voi sunteți în centrul tuturor acțiunilor Consiliului Județean, astfel încât să nu vă pierdeți niciodată încrederea că puteți face o schimbare chiar și cu un singur vot.
Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător, iar cea mai bună formă de mulțumire va fi îndeplinirea proiectelor pe care voi le-ați votat.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentarii
 • Am citit gargara cu cuvinte! Prin urmare, acuma, ca vine dictatura pnlpdl, vom fi uniți și fericiți! Mai propagandistule, vezi ca Dumnezeu nu bate cu batul!

 • Domnule Presedinte,
  poate incepand cu acest mandat si judetul Iasi va avea identitate proprie prin reprezentanti ieseni de valoare si cu putere pentru ca suntem satui sa fim feuda ba a Bacaului, ba a Neamtului, ba a Botosanului, ba a Vasluiului.
  Chiar judetul asta nu poate da elite care sa poata conduce institutiile statului naționale, regionale si locale?
  Chiar trebuie sa va identificati si dumneavoastra cu tatuci din alte judete care vin si ne dau noua lectii de cum sa convietuim, despre cum sa ne dezvoltam si despre cum sa profesam?
  Chiar trebuie ca inca un lider ca dumneavoastra sa va prezentati in umbra unuia din alt judet?
  Chiar nu mai suntem in stare sa fim elite prin identitate proprie la noi acasa?
  Putem oare sa ne delimitam de astfel de personaje ce se erijeaza in acei guru ce nu fac decat sa manipuleze?
  Avem asteptari mari la dumneavoastra!!!
  Redati Iasul iesenilor!!!
  Redati institutiile statului din judetul Iasi iesenilor!!!
  Succes, putere de munca si gandul cel bun sa va calauzeasca!

 • Daaa! Sa ne traiesti Maria Ta, sa redai Iasul ieșenilor!! Ca sa ai ginduri bune, ai nevoie de minte bună! Stați cu mina întinsă, necajitilor!

 • Popa a predat judetul Neamtului, Sucevei si Vasluiului.
  Acum sunt premize ca Iasul e la comanda Vasluiului prin zburdalnicul ministru cu freza in ochi si stetoscop in buzunar.
  Alexe nu iti mai construi imaginea cu scapariciul de Husi ca ai sa tragi dupa dumneata toate prostiile vasluianului.
  Poate opriti cu ingerintele in numirile politice din judetul nostru facute de prefectul de Vaslui si ministrul sanatatii!!!

 • Nu dați puterea într-o singura mina, sau in mina unui grup restrins!! Bine manipulați la vot vom merge veseli spre dezastru. Pentru eventualii îndoctrinați, cu păreri, nu am culoare politica.

 • Din nefericire unele destine se hotarasc in fata paharului plin. Buzatu drojdeste rachiuri si tuici tari, Tataru soarbe demisec alb ce se produce pentru casa regala romana dar numai indoit cu apa minerala. Nu conteaza apartenenta politica ci cea geografica si de grup. Judetul lor in orice regim a supravetuit la limita saraciei. Si asta o stie toata lumea. La Iasi isi incordeaza muschii si au control pentru ca nu a avut cine sa le dea peste nas. Nu credeti domnilor conducatori de judet ca ar cam trebui sa nu se mai intample asa? In presa locala din judetul invecinat nu este ovationat si citat cum este la noi acest ministru al sanatatii. Sa intelegem ca la Vaslui in sistemul medical este totul pus la punct si am ramas noi cei ce avem nevoie de o dadaca plictisitoare si habarnista? Noi nu avem cine sa ne poarte de grija si cine sa ne ofere solutii? Dumneata domnule Alexe spui exact despre realitate si anume ca vrei sa redai judetul oamenilor. Arati ca stii perfect ca e grav ce se intampla. Sa vedem cat de barbat de stat esti. La vorbe te pricepi ca ai consilieri buni. Vin vremuri grele. Aveti ocazia sa punctati.

 • Bețivul național și șluga lui otto —și-a instalat la iași echipa de fripturiști fideli —–să vedem după 4ani cîte vile construiesc pentru fiecare nou născut prin ciordirea fifiricilor comunități și cîte dosare penale o să aibă dacă bețivanul de șparanghel devine șomer din decembrie—–și otto rpmîne fără slugă——

 • Pentru pensionar . Du-te și tu fosilă tot la MĂTA ai pus botul zbârcit la cucu PSD ului vrei pensie mare să vă ea toate drepturile ce le aveți să vă de-a doar pensia cu cât ați contribuit !!! Dar salariile când ?

 • Observatorului atent, tu ești pensionar ești asistat social s au PSD ist înrăit ? Muncesc la stăpân sunt plătit foarte bine după 8-10 ore de muncă nu am loc în mijloc de transport în comun . Vin babele de la cimitir din parc ori întâlniri dar sunt obosite ,eu plătitor de bilet nu am loc . O babă fără a îi ceda locul lângă o altă babă a spus că sunt nesimțit și totuși am 53 de ani ! au muncit au luat salariu nu pentru gratuități din toate părțile !!!

 • Domnule Costel Alexe, sunteti un om serios si inspirati incredere. Speram sa nu se mai regaseasca in cadrul autoritatilor iesene acte de coruptie, doar interese personale, doar acapararea de terenuri, locuri de munca pentru nepotism si tot felul de asa zise ,,combinatii!!!,, Dumneavoatra sunteti altceva, un altfel de om, iar acordarea increderii de a ocupa o asa functie implica raspundere, dar si o mare onoare! Va rog sa fiti demn, asa cum va stiu, faceti ceva bun pt judetul Iasi, dar cel mai important ramaneti un om de onoare, cinstit si demn!

 • Alexe după cum ai început nu e de bine pentru ieseni ca pentru tine e perfect! Tu vei fi un sclav perfect la curtea lui Flutur care va scapa la tine ce ii trece printre degete! Bun ,rău cum o fi fost Popa a lăsat multe proiecte finalizate și multe in lucru! Sa vedem cum vei manageria ca nu prea ai calități la prima vedere! Pun un pariu! DN TG FRUMOS- BOTOȘANI va fi nefinanțat in următorii 4 ani! Flutur vrea musai sa își facă DN din județ iar MT va lua banii din investiția de la Iasi! PAROL !

 • Accesati articolul Ministrul Costel- un fulgerica liberal,pentru a observa lucraturile tinerilor liberali,C.Alexe,M.Danga,s.a,oamenii lui Fenechiu in localitatea noastra.

Adauga un comentariu