National

Metroul din Drumul Taberei s-ar putea deschide în jurul datei de 15 septembrie

Publicat: 09 sept. 2020
Metroul din Drumul Taberei s-ar putea deschide în jurul datei de 15 septembrie
Metroul din Drumul Taberei s-ar putea deschide în jurul datei de 15 septembrie

Metroul din Drumul Taberei s-ar putea deschide în jurul datei de 15 septembrie. O întâlnire decisivă la Ministerul Transporturilor va avea loc astăzi, unde membrii din 9 comisii vor vota dacă lucrarea poate fi recepționată. Ultimele detalii vor fi stabilite în cursul zilei de azi.

Metroul din Drumul Taberei s-ar putea deschide în jurul datei de 15 septembrie

La întâlnire vor participa reprezentanți ai Primăriei Capitalei, ai ISU, reprezentanți ai constructorilor și oficiali de la Ministerul Transporturilor. Data finală se va vota după ce fiecare comisie din cele 9 va verifica stadiul în care se află lucrările. Potrivit unor surse, se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5 din 15 septembrie, existând posibilitatea să se poată deschide chiar mai devreme.

Traseul are 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou, iar valoarea totală a investiției este de 3,4 miliarde de lei.

Ionuț Ciurea, președintele Asociației Pro Infrastructura, afirmă că „tot ce putea să meargă prost pe acest șantier a mers prost”.

„Promisiunea că va fi gata în 3 ani – nu știu de câte persoane a fost cumpărată. Din păcate, lucrurile la un moment dat au degenerat, pentru că au fost foarte multe probleme cu finanțarea, practic 3 ani de zile metroul nu a fost finanțat. După aceea au fost foarte multe probleme și cu relocările de utilități”, a spus Ciurea.

„Eu în continuare sunt sceptic. O să vedem. Sunt foarte mulți specialiști care trebuie să-și dea semnătura pentru o deschidere în pripă, pentru că testele, după câte știu eu, nu s-au făcut așa cum trebuie, ai nevoie de niște luni să circule trenurile pe magistrală, să verifici toate echipamentele. Procesul de recepție în mod normal este de durată”, a adăugat el.

Ludovic Orban: „Metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune”

Ludovic Orban, premierul României a fost întrebat într-o conferință de presă la Timișoara dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inagurat chiar în luna septembrie, când sunt alegerile locale. Acesta a răspuns că da, deoarece nu crede ”că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”.

„Mie mi se pare normal ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune. Când va fi gata şi cetăţenii din Bucureşti vor putea să îl folosească, atunci va fi pornit şi nu cred că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.

De asemenea, Lucian Bode, Ministrul Transpoturilor, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că problema infiltraţiilor de apă pe şantierul Magistralei de metrou M5 a fost soluționată. Acest fapt ajută la inaugurarea metroului în septembrie.

Important de adăugat este că pentru magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor – Drumul Taberei s-a început lucrul încă din 2012 și așa cum prevedea termenul de finalizare, metroul trebuia să funcționeze în 2015.

Adauga un comentariu