National

Mexic, a patra ţară cu cel mai mare număr de decese de COVID-19

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mexic a patra ţară cu cel mai mare număr de decese de COVID-19
Mexic, a patra ţară cu cel mai mare număr de decese de COVID-19

Mexicul a devenit duminică a patra ţară cu cel mai mare număr de decese de COVID-19,potrivit unui bilanţ stabilit de France Presse din surse guvernamentale. Până acum, Italia era a patra țară într-un clasament în funcție de numărul de decese de COVID-19.

„Există 299.750 de cazuri confirmate de contaminare în Mexic şi 35.006 decese”, au declarat autorităţile sanitare mexicane pe Twitter. Italia înregistra duminică 34.954 de decese provocate de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, Mexicul a înregistrat 4.482 de noi cazuri de COVID-19 şi 276 de decese, potrivit aceleiaşi surse.

Mexic, a patra ţară cu cel mai mare număr de decese de COVID-19: America de SUD și America de Nord, afectate grav

Pe primul loc în clasamentul în funcție de numărul de decese de COVID-19 se află Statele Unite ale Americii, cu peste 135.000 de morţi. Pe pozițiile următoare se află Brazilia, Marea Britanie şi Mexic.

La 1 iunie, Mexicul a deschis calea către o „nouă normalitate” prin redeschiderea treptată a activităţilor economice neesenţiale.

Mai multe oraşe din nordul Mexicului au cerut restricţionarea mişcării transfrontalieră spunând că acest lucru ar opri turiştii şi călătorii care aduc coronavirus din SUA.

În weekend, cetăţenii din Sonoyta, de la graniţa cu Arizona, şi-au folosit propriile vehicule pentru a bloca drumul care duce la Puerto Peñasco, un oraş popular în rândul turiştilor americani – şi intenţionează să repete procesul în această săptămână.

„Invităm turiştii americani să nu viziteze Mexicul. m convenit asupra acestui aspect pentru a proteja sănătatea comunităţii noastre în faţa unei rate accelerate de contagiune cu Covid-19 în statul vecin Arizona.”, a declarat primarul din Sonoyta, José Ramos Arzate.

Aproape 60.000 de cazuri noi în SUA

Zeci de mii de cazuri noi de infectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în SUA. Țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus a înregistrat duminică 59.747 de noi contaminări şi 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, conform bilanţului zilnic al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

În SUA, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 3.301.820, iar numărul deceselor, la 135.171, conform acestei universităţi din Baltimore.

Guvernatorii unor state din SUA au luat decizia să renunţe momentan la redeschiderea economiei, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în ultimele săptămâni. În unele state americane, guvernatorii au decis să impună obligativtatea purtării măştii de protecție.

Unul dintre statele cu cea mai mare creştere, Florida, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese în 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri „alarmante” a numărului de noi cazuri.

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv numărului mai mare al testelor şi se concentrează pe rata deceselor. Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.

 

Adauga un comentariu