Sanatate

Mierea la gută: Cum să pregătești remediul naturist

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mierea la gută Cum să pregătești remediul naturist
Dacă freci cu miere articulațiile în timpul gutei, o să obții efectul de așa-numită lubrifiere intraarticulară

Mierea la gută este considerat cel mai eficient remediu naturist pentru ameliorarea durerii. Guta este o boală cronică, a cărei cauză principală este o tulburare metabolică. Aceasta are ca rezultat o creștere a nivelului de acid uric din sânge. Acest lucru se întâmplă prin încetinirea excreției sale din organism sau prin formarea de noi cristale. De asemenea, cauzele pot fi o încălcare a rinichilor sau o predispoziție ereditară.

Aproximativ o treime din întreaga populație suferă de această boală. Însă, „în floarea vieții” bărbații sunt de aproximativ 9 ori mai predispuși decât femeile să se îmbolnăvească. Acest fapt este cauzat de masa musculară mai mare, a factorilor hormonali și a stilului general de viață și a alimentației. Femeile suferă de această boală mult mai rar, după 50 de ani.

grafica degetul cel mare a unei persoane bolnav din cauza gutei
Mirea la gută poate fi aplicată și sub formă de cremă

Cu se manifestă guta: Primele simptome care te avertizează că ai nevoie de tratament

De obicei, totul începe cu o durere bruscă ascuțită în articulație, cel mai adesea la degetele mari de la picioare. În zona cea mai îndepărtată de inimă, unde circulația sângelui este cea mai lentă. De regulă, durerea de arsură apare noaptea sau dimineața devreme, după o sărbătoare și după ce ai consumat alcool. Articulația se înroșește, se umflă, temperatura locală crește. De asemenea, este practic insuportabil să suporți chiar și o simplă atingere ușoară pe articulația bolnavă.

Primul atac nu durează suficient de mult, simptomele dispar de la sine după 3-7 zile. Dar în timp, perioadele dintre atacuri se reduc, iar boala se răspândește la alte articulații. Prin urmare, această boală nu poate fi ignorată, deoarece fără un tratament adecvat duce la consecințe foarte grave. Afecțiunea poate distruge complet cartilajul articular.

grafica persoana care se tine de picior din cauza durerii provocate de guta
Primul atac nu durează suficient de mult, simptomele dispar de la sine după 3-7 zile

Tratament medicamentos împotriva gutei: Cum să-ți controlezi nivelul de acid uric

Principalul fapt în tratamentul pentru gută este controlul nivelului de acid uric din organism. Tratamentul este complex, ar trebui să includă o dietă, fizioterapie și medicamente sub supravegherea unui reumatolog.

Sunt prescrise medicamente care reduc nivelul de acid uric din sânge, printre acestea se numără etamidă, cinchofen, alopurinol și analgezice cu efect rapid. De asemenea, este prescrisă o dietă strictă pentru a reduce numărul de cristale din sânge. Exercițiile speciale zilnice, masajul și procedurile cu apă de contrast sunt obligatorii. În medicina populară, multe remedii sunt folosite pentru tratarea gutei, atât pe plan intern cât și extern.

Cu toate acestea, este necesar să se consulte în prealabil medicul curant, care poate evalua în mod competent starea corpului. Acesta poate selecta un regim individual de tratament și poate opri eventualele reacții alergice la timp în caz de intoleranță individuală la anumite componente.

grafica persoana care se tine de picior din cauza durerii provocate de guta
Sunt prescrise medicamente care reduc nivelul de acid uric din sânge, printre acestea se numără etamidă, cinchofen, alopurinol și analgezice cu efect rapid

Mierea la gută: Cel mai eficient leac bătrânesc pentru vindecare

Dacă freci cu miere articulațiile în timpul gutei, o să obții efectul de așa-numită lubrifiere articulară. Aceasta contribuie la eliminarea acidului uric. Înainte de a freca mierea, este important să o încălzești mai întâi cu un suport de încălzire sau cu abur în apă fierbinte. Ulterior, trebuie să freci mierea în articulație cu mișcări de masaj timp de 15 minute. Acest remediu naturist este folosit din cele mai vechi timpuri.

După aceea, este important să pui un șervețel gros de hârtie, uns și el cu miere, înfășurându-l într-o pungă de plastic, fixând compresa cu miere cu un prosop cald. Îl poți îndepărta după 3-4 ore. Trebuie să știi că poți face astfel de comprese și noaptea. Se recomandă utilizarea a 10 comprese cu miere. Primele patru trebuie aplicate zilnic, următoarele șase comprese, o dată la două zile.  Apoi trebuie să faci o pauză de 2-3 săptămâni și să repeți procedura.

Mirea la gută poate fi aplicată și sub formă de cremă. Poți prepara un unguent din miere pentru un efect mai mare. Acesta te va ajuta la ameliorarea semnificativă a durerilor articulare într-un timp scurt. Pentru prepararea acestuia este necesar să amesteci un pahar și jumătate de suc de ridiche neagră, 0,5 pahare de vodcă, 1 pahar de miere și să adaugi o lingură de sare. După care amestecul trebuie agitat. Soluția se lasă 1 oră și se întinde pe articulații.

grafica persoana care se tine de picior din cauza durerii provocate de guta
Principalul fapt în tratamentul pentru gută este controlul nivelului de acid uric din organism


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Adauga un comentariu