Prima pagină » Sanatate » Alimente care cresc acidul uric: Cum să eviți guta și pietrele la rinichi

Alimente care cresc acidul uric: Cum să eviți guta și pietrele la rinichi

22 feb. 2022, 12:31,
în Sanatate

Pentru a evita formarea calculilor în tractul urinar trebuie să eviți să consumi alimente care cresc acidul uric. Acest simptom are loc atunci când un conținut ridicat de acid uric în sânge este combinat cu o reacție acidă constantă a urinei. La baza afecțiunii stă, în primul rând, o încălcare a a regimului. Din cauza acestei încălcări în organism, se formează un exces de produs final al metabolismului purinelor, și anume acidul uric.

Aportul de purine cu alimente contribuie activ la dezvoltarea bolii. De aceea este foarte important să urmezi recomandările dietetice ale medicului. În timpul tratamentului, în primul rând, medicul recomandă excluderea din dietă a tuturor alimentelor bogate în purine și acizi urici. În principal preparatele pregătite din carne și peștele.

mai multe legume si fructe pe o masa

Din cauza acestei încălcări în organism, se formează un exces de produs final al metabolismului purinelor, și anume acidul uric

Alimente care cresc acidul uric: Ce să mănânci pentru a ameliora afecțiunea

Pentru a ameliora disconfortul este necesar să excluzi din dietă alimente bogate în acid oxalic. De asemenea, trebuie să limitezi alimentele care conțin acid ascorbic. Pentru a elimina compușii acidului uric din organism, este indicat să utilizezi o cantitate crescută de lichid. Astfel, zilnic trebuie să consumi, cel puțin 2-2,5 litri de apă. Aceasta poate fi consumată sub formă de legume, fructe, sucuri de fructe de pădure, apă cu lămâie, ceai din cuișoare.

De asemenea, foarte indicate sunt ceaiurile preparate din fructe de pădure uscate, din menta și tei. Poți consuma atât lapte, cât și ape minerale alcaline. Apele minerale alcaline contribuie la alcalinizarea urine. Ceea ce crește solubilitatea acidului uric.

mai multe legume si fructe in forma de inima

Aportul de purine cu alimente contribuie activ la dezvoltarea bolii

De asemenea, este recomandabil să limitezi sarea în dietă. Aceasta reține lichidul în țesuturi și împiedică spălarea compușilor de acid uric prin rinichi.

Alimentele bogate în purine care ar trebui restricționate pe perioada dietei sunt anumite legume, precum mazărea, fasolea și lintea. Medicii sugerează să limitezi consumul de sardine, cod, șalău și de știucă. De asemenea, nu sunt indicate ciupercile și carnea de porc. Cârnații de casă și alte produse tradiționale care pot contribui la creșterea acidului uric.

Alimentele care conțin o cantitate redusă de purine: Ce să mănânci pentru a nu-ți afecta organismul

Medicii restricționează consumul de produse care excită sistemul nervos. Printre acestea se numără cafeaua, ceaiul tare, cacao, gustările picante și condimentele. De asemenea, consumul de alcool poate crește nivelul de acid uric din urină.

În schimb sunt recomandate alimentele sărace în purine, precum laptele și produsele lactate. Foarte indicat este consumul de ouă, legume precum varza, cartofii, castraveții, morcovii, ceapa, roșiile și pepenele verde. Printre fructele foarte benefice organismului se numără căpșunile, merele, caisele, strugurii, prunele, perele, piersicii, cireșele și portocale. O parte dintre nutriționiști sfătuiesc ca la micul dejun să pregătești fulgi de ovăz cu nuci și miere.

mai multe legume si fructe in forma de inima

Pentru a ameliora disconfortul este necesar să excluzi din dietă alimente bogate în acid oxalic

Mulți oameni știu că în timpul unei diete trebuie să reduceți cantitatea de carbohidrați și să creșteți cantitatea de proteine ​​consumată pentru a menține masa musculară. Dar nu mulți oameni știu că dietele proteice cresc nivelul de acid uric. Iar conținutul său ridicat crește riscul de gută, insuficiență renală și pietre la rinichi.

Astfel, pentru a evita acest risc trebuie să știi care alimente care cresc acidul uric. Disconfortul și problemele legate de acidul uric pot dispărea doar cu o dietă sănătoasă și echilibrată. Acidul uric este, de asemenea, o substanță chimică care se formează concomitent cu descompunerea purinelor. Astfel, evitând consumul de alimente care conțin un nivel crescut de purine vei reduce riscul de formare a infecțiilor urinare și a pietrelor la rinichi.

mai multe alimente pe o masa

Alimentele bogate în purine care ar trebui restricționate pe perioada dietei sunt anumite legume, precum mazărea, fasolea și lintea

 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024