Titlurile zilei

Mihaela Mihai a demisionat din funcția de conducere de la Finanțele ieșene! Noua șefă propusă este soția unui solist de la Opera Națională Română Iași

Publicat: 12 sept. 2020
Mihaela Mihai pleacă din postul de conducere de la Finanțele ieșene. A fost făcută o nouă propunere, în persoana Danielei Cojocariu
Mihaela Mihai (foto) a demisionat din funcția de șef-adjunct Inspecție Fiscală, invocând o serie de probleme personale

Un funcționar important din Finanțele ieșene a demisionat din funcție. După mai bine de un an în care s-a aflat la conducerea activității de inspecție fiscală, a renunțat la postul de conducere. O nouă numire a fost făcută, fiind vorba despre Daniela Cojocariu, soția unui solist – bariton de la Opera Națională Română. A fost vehiculat și numele funcționarei Sorina Muraru

Demisie la vârful Finanțelor ieșene. Mihaela Mihai, care a ocupat pentru câteva luni funcția de șef Administrație Adjunct – Inspecție Fiscală, a renunțat la post. Surse din cadrul instituției spun că a plecat din funcția de conducere motivând probleme personale. Totodată, una dintre cauze ar fi și volumul mare de muncă. Apelată telefonic, Mihaela Mihai nu a răspuns pentru a oferi detalii despre motivele demisiei. Totuși, va rămâne la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, urmând să desfășoare tot activități de inspecție fiscală. Postul de adjunct l-a ocupat în luna mai 2019. Atunci l-a înlocuit în funcție pe Mircea Soroceanu, care a rămas pe un post de execuție. Mihaela Mihai a ocupat un post similar în Administrația pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul Regiunii (ACMR) Iași. Însă, după reorganizarea DGRFP Iași, structura a fost asimilată de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași subordonată structurii regionale.

Fosta șefă din Finanțele ieșene face bani și dintr-un spațiu comercial

Conform declarației de avere aferentă anului 2019, Mihaela Mihai are în proprietate un apartament de 78,91 metri pătrați și un spațiu comercial de 40,85 metri pătrați, proprietăți achiziționate în 2016. În familia inspectorului fiscal mai apar două autoturisme Skoda Octavia, fabricate în 2004 și 2008, și un Wolkswagen Golf, fabricat în 1996. În conturi apar 26.773 euro și aproape 30.000 lei. În aceeași declarație de avere mai apare și un împrumut acordat în nume personal unei anumite Liliana Badrea, în valoare de 121.000 lei. La capitolul datorii, finanțista bifează un credit la bănci de 17.097 lei și suma de 26.797 euro ce trebuie returnată Angelicăi Mihai. Din funcția de conducere, a înregistrat anul trecut un venit de 96.041 lei. Angel Octavian Mihai, soțul finanțistei, a câștigat un venit din salarii de 43.933 lei, ca angajat la Primăria comunei Popești.

Daniela Cojocariu este propusă pentru ocuparea postului vacant din Finanțele ieșene

Conducerea DGRFP a făcut și o propunere pentru ocuparea postului de adjunct. Este vorba despre Daniela Cojocariu, șef serviciu în cadrul AJFP tot la compartimentul de inspecție fiscală. Declarația de avere depusă în luna mai 2020 arată un apartament de 84 mp achiziționat în 2006. Nu are terenuri, conturi în bancă, bijuterii sau tablouri. La datorii apare cu o sumă importantă de aproximativ 100.000 euro, reprezentând un credit contractat la Banca Transilvania. Daniela Cojocariu a obținut anul trecut de la Finanțe un venit de 67.208 lei, din calitatea de șef Serviciu, expert superior. Soțul finanțistei, George Constantin Cojocariu, a obținut anul trecut un venit mult mai mare, de aproape 142.000 lei. Asta, din calitatea de artist liric la Filarmonica „Moldova” Iași și solist-bariton la Opera Națională Română Iași. Pentru aceeași funcție din Finanțe a mai fost vehiculat numele altui funcțioanar, Sorina Muraru, cu o vechime în instituție de 10 ani.

Comentarii
  • Normal ca are si un “spatiu” al familiei… inchiriat. Bani, bani si tot nu le ajung. Mai e una “saraca” in finante, nu are nimic pe numele ei si se deplaseaza cu mercedes, asa-i Dana, am dreptate?

  • Era de așteptat ca Mihai sa fie forțată sa-si de Damian sa-si dea demisia , ca sa fie pusa Cojocaru, cea care ii rezolva toate treburile lui Nelutu. În locul Dianei, va fi pus șef serviciu Marchez. Pariu? Asa ă facut Damian si cu Viorica Buruiana. . Dar, există un Dumne,eu!

  • E de inteles faptul ca Mihaela a fost pusa si sustinuta de fostul vulpoi Grigoriu…la fel si Grecu Florinel. Cu Mihaela ok, si-a dat demisia pentru ca e noua guvernare dar Florin mai sta sau pleaca si el…

  • Pai nu pleaca si Carlan Dan…ala e sef pe la inspectie, e putred de bolnav, sta acasa in medical si incaseaza un sac de lovele, misto tare la bugetari?!!??! Sau daca sta acasa, sa stea fara indemnizatia de sef!!!

Adauga un comentariu