National

Mihai Tudose, despre protestele din România. Europarlamentarul PSD spune că printre revendicările agricultorilor sunt și multe „șopârle”

Publicat: 25 ian. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Mihai Tudose despre protestele din România. Europarlamentarul PSD spune că printre revendicările agricultorilor sunt și multe șopârle
Mihai Tudose, despre protestele din România. Europarlamentarul PSD spune că printre revendicările agricultorilor sunt și multe „șopârle”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat joi seară, la o emisiune de televiziune că protestele din România sunt îndreptățite, precizând totodată că printre revendicările agricultorilor sunt și multe „șopârle”.

„Lucrurile nu au mers foarte bine în ultimii ani, din punct de vedere al veniturile, al nivelului de trai, pentru că ne-au lovit consecutiv câteva crize mari. (…) S-a acumulat niște presiuni pe populație. La fel de adevărat este că sindicaliștii știu că noi, PSD, mereu am fost deschiși la acest tip de negocieri și au venit la Guvern să-și strige păsurile. Eu am văzut lista cu cele 76 de revendicări ale agricultorilor. Unele dintre ele întemeiate, altele nu chiar. Noi vorbim acum de cele întemeiate, nu „șopârle” băgate acolo care nu au nicio legătură cu realitatea. Din ce am vorbit cu primul ministru, din ce știu de la colegii mei din Guvern, lucrurile sunt pe cale de a fi încheiate. Și în ședința (n.red de Guvern) s-au luat niște decizii și eu cred că într-o săptămână, două lucrurile se potolesc”, a spus Mihai Tudose.

Mihai Tudose, despre semnalul de alarmă tras de Klaus Iohannis privind curentul extremist din România

Despre semnalul de alarmă tras de Klaus Iohannis privind curentul extremist din România, în contextul alegerilor din acest an Mihai Tudose susține că cea mai mare problemă a României și a Europei este lipsa de încredere.

„Este, de ce să ne ascundem!? Trebuie să ținem cont de interesul României și să fim credibili, fiindcă, după opinia mea, cea mai mare problemă a României și a Europei este lipsa de încredere. A început să dispară încrederea în structurile care guvernează Europa, care guvernează statele”, a spus Tudose.

Întrebat din vina cui, Mihai Tudose a replicat: „Din vina noastră, poftim, ca să găsim un vinovat! Este o vină colectivă”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, că toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică.

„Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori. Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate și democrație, și-a ocupat locul meritat în UE și NATO. Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori și a principiilor de bază ale societății noastre”, a subliniat președintele.

Ce spune Mihai Tudose despre problema comasării alegerilor din România

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a ținut să clarifice și problema comasării alegerilor din România.

„Sunt două scrutine care nu pot fi mutate, europarlamentarele și parlamentarele. Comasarea celorlalte poate avea o vcomponentă bună. Ideea nu a fost pusă pe masă oficial, poate se va discuta în coaliție. Apoi partidele vor discutate în interior.

Partea proastă e că amesteci locale cu europarlamentare, de exemplu. Coaliția va lua cea mai bună decizie în privința comasării alegerilor.

Sunt puncte bune, puncte slabe. Discuția ar fi dacă se favorizează România. Cine a mai făcut ghidușii de genul, nu prea i-a ieșit”, a spus europarlamentarul despre comasarea alegerilor.

Comentarii
  • Maaaars psd- istule criminal,mars nazistilor , mars Partidul Socialist Nazist – Hitler , zerooooooooo voturi ati ajuns la 15% acus sub pragul electoral hienelor

Adauga un comentariu