Titlurile zilei

Milionara Doina Cepalis vrea să tragă un tun cu un teren din centrul Iașului! Blocuri de locuințe colective, printre casele de lângă Penitenciar. Proprietarii de vile vor fi sufocați de noua investiție – FOTO

Publicat: 15 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Milionara Doina Cepalis vrea să tragă un tun cu un teren din centrul Iașului Blocuri de locuințe colective printre casele de lângă Penitenciar. Proprietarii de vile vor fi sufocați de noua investiție - FOTO
Afacerista Doina Cepalis investește în zona Copou Bellevue

În zona Copou, afacerista Doina Cepalis a cumpărat un teren evaluat la 700.000 de euro, ce ar urma să fie folosit pentru o investiție în blocuri de locuințe colective. Asociatul afaceristei spune că se vor construi vile, dar informarea s-a făcut pentru locuințe colective

Femeia de afaceri Doina Cepalis vrea să construiască în centrul Iașului. În 2020, a achiziționat un teren de aproape 2.000 de metri pătrați, situat într-o zonă centrală, pe strada Șipoțel, nr. 33. Amplasamentul este excelent, situat mai jos de Penitenicarul Iași, lângă blocurile Copou Bellevue, imobile cu 5 niveluri.

Deja, afacerista și-a manifestat dorința de a construi locuințe colective, urmând să demareze procedurile pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). De precizat este faptul că un metru pătrat în zonă costă cel puțin 350 de euro. Astfel, numai investiția cu terenul ajunge la cel puțin 700.000 de euro. În acest moment, pe teren este edificată o casă bătrânească aflată în stare avansată de degradare. Tranzacția a avut loc după ce a intervenit un deces în familia fostului proprietar.

Coșmar pentru proprietarii de case de lângă Penitenciarul Iași

Deocamdată, nu se cunoaște regimul de înălțime ce va fi propus de investitor. Chiar dacă va fi un regim de P+2, vor fi afectați toții vecinii din zonă. Terenul este înconjurat de locuințe individuale cu regim mic de înălțime. Acolo ar mai fi o problemă, legată și de traficul rutier. Amplasamentul are acces spre strada Fagului, intersecție cu străzile Dr. Vicol și Cazărmilor. În funcție de numărul de apartamente amenajate, va crește și numărul de autoturisme în zonă. Investiția este anunțată prin intermediul societății Omega Hill Construct SRL. Firma este controlată de Doina Cepalis (50 la sută) și Narcis Bogdan Neculai (50 la sută). Asociatul afaceristei a precizat că proiectul se află într-un stadiu incipient.

„Nu știu exact acum. Două, trei vile merg acolo. Vom vedea. Trebuie demolată și casa de acolo”, a spus Narcis Neculai, deși a fost solicitată la Primăria Iași o informare pentru locuințe colective.

Doina Cepalis este cunoscută și pentru investițiile din cartierul Armonia Park, comuna Miroslava. Atunci a fost reclamată de locuitori pentru că nu s-a îngrijit de un teren lăsat în paragină. Ulterior, amplasamentul a fost curățat.

Doina Cepalis a luat 10 milioane de euro din afacerea cu scaune de la Pașcani

De precizat este faptul că, în 2020, Doina Cepalis a vândut cu suma de 10 milioane de euro grupul Te-Rox Prod, din Pașcani, suedezilor de la Holmbergs, grup în spatele căruia se află fondul de investiții FSN Capital. Grupul suedez are activități în producția de sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii și a avut afaceri de 325 de milioane de coroane suedeze (peste 30 de milioane de euro) în 2017.

După preluare, a fost schimbată și denumirea societății, în Holmbergs Safety System SRL. Grupul suedez estimează o dublare a cifrei de afaceri la peste 70 de milioane de euro. Holmbergs are o istorie de 80 de ani și, la fel ca și Te-Rox Prod, e prezent cu produsele sale (peste 13 milioane de scaune auto pentru copii) la nivel mondial. La un moment dat, Doina Cepalis a declarat că vrea să se extindă în domeniul transporturilor de mărfuri. În acest sens, a fost înființată și societatea NC Transport Logistic SRL.

Adauga un comentariu