National

Ministerul Educației anunță două linii Telverde despre începerea noului an școlar

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministerul Educației anunță două linii Telverde despre începerea noului an școlar
Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor și părinților două linii Telverde despre începerea noului an școlar

Ministerul Educaţiei anunță deschiderea a două linii Telverde despre începerea noului an școlar. La aceste numere de telefon, elevii, studenții și părinții pot afla informații despre începerea anului şcolar/universitar 2020-2021, iar instituțiile de învățământ vor primi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene.

Linia Telverde 0800.672.031 va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, potrivit unui comunicat al Ministerului Educațiie.

A doua linie Telverde, 0800.672.032, va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Liniile Telverde puse la dispoziție de Ministerul Educației despre începerea noului an școlar vor fi gratuite

Ministerul precizează că ordonanţa reglementează modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line și achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a mai lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public.

Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.

Cum este pregătită începerea noului an şcolar pe raza județului Iași

Modul în care va începe anul școlar 2020-2021 pe raza județului Iași a fost discutat în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Iaşi.

Printre măsurile anunțate de prof. dr. Genoveva Farcaș sunt păstrarea distanței de 1 metru între elevi, pauzele dintre ore vor fi de doar cinci minute, iar durata unei ore de curs nu s-a schimbat. De asemenea inspectorul școlar general recomandă un echilibru pentru temele de acasă. În ceea ce privește scenariul roșu adus în discuție de prof. dr. Farcaș, acesta se poate aplica doar dacă numărul îmbolnăvirilor este de 3 la mia de locuitori.

„Păstrarea distanţei de 1 m între elevi. Ne interesează să aducem cât mai mulți elevi la şcoală, dar în condiții de siguranță. Nu s-a schimbat durata unei ore. Se recomandă un echilibru pentru temele pentru acasă. Pauze dintre ore este de 5 minute.

Scenariul roşu se poate aplica numai dacă numărul îmbolnăvirilor este de 3 la mia de locuitori. Sunt 3 comune în care numărul de îmbolnăviri depășea 3 la mia de locuitori Șipote, Bivolari și Valea Lupului. Învățământul primar se va derula în funcție de ce date ne vor furniza DSP din fiecare școală și se va decide în funcție de resursele umane și personal nedidactic, fie că merg pe programul de dimineaţa, fie pe cel de după amiază.”, a transmis prof. dr. Genoveva Farcaș, inspectorul școlar general al județului Iași.

Adauga un comentariu