Eveniment-Social

Ministerul Educației și Cercetării a făcut anunțul! Concursurile pentru funcțiile de conducere în universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică din Iași au fost suspendate

Publicat: 22 mai 2020

O decizie a Ministerului Educației și Cercetării – MEC a blocat toate concursurile pentru funcțiile de conducere în universitățile „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC și cea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi” din Iași. Este vorba inclusiv de cele pentru poziția de decan, directori de departamente sau echipe din cadrul proiectelor de cercetare. În acest context, instituțiile de învățământ anunță că reluarea procedurilor de concurs va fi anunțată în timp util cu respectarea procedurilor legale. Având în vedere toate acestea, persoanele care ocupă aceste posturi (pentru mandatul 2016-2020) vor rămâne ca interimari până la momentul în care starea de fapt se va debloca. „Decretul Prezidențial nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României, cu Hotărârea Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al Universității «Cuza» din Iași, informează că toate concursurile pentru ocuparea posturilor didactice auxiliare și nedidactice se suspendă până la ridicarea termenelor privind instituirea Stării de Alertă. Reluarea procedurilor de concurs va fi anunțată în timp util cu respectarea procedurilor legale”, au precizat cei de la „Cuza”.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a decis, în această perioadă grea pe fondul pandemiei de COVID-19, ca toate concursurile pentru funcțiile de conducere în universitățile „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și cea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași să fie suspendate. Ministerul Educației și Cercetării a stabilit ca, pentru funcțiile de conducere în universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică din Iași, concursurile să fie suspendate.

Este vorba inclusiv de cele pentru poziția de decan, directori de departamente sau echipe din cadrul proiectelor de cercetare. În acest context, instituțiile de învățământ anunță că reluarea procedurilor de concurs va fi anunțată în timp util cu respectarea procedurilor legale. De reamintit că, la universitățile de: Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad”, respectiv Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE), concursurile pentru aceste funcții de conducere au avut loc. Astfel, măsura se va aplica doar la nivel de posturi didactice sau alte concursuri care ar urma să aibă loc.

Rectorii au anunțat oficial comunitatea de această situație excepțională a suspendării concursurilor la decani și alte funcții

În acest context, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Politehnica ieșeană, face precizări pe acest plan.

„Înainte de luarea acestei decizii, noi oricum eram pregătiți, asta la nivel de decanate ale celor 11 facultăți ale noastre, să derulăm procedura inclusiv on-line. Cu această măsură anunță că au fost suspendate toate concursurile din Universitatea noastră, inclusiv pe zona conducerilor echipelor pentru proiecte de cercetare și orice altă funcție, asta până ce se va lua o decizie de anulare”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice.

Având în vedere toate acestea, persoanele care ocupă aceste posturi (pentru mandatul 2016-2020) vor rămâne ca interimari până la momentul în care starea de fapt se va debloca.

„Decretul Prezidențial nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României, cu Hotârârea Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al Universității „Cuza” din Iași, informează că toate concursurile pentru ocuparea posturilor didactice auxiliare și nedidactice se suspendă până la ridicarea termenelor privind instituirea Stării de Alertă. Reluarea procedurilor de concurs va fi anunțată în timp util cu respectarea procedurilor legale”, au precizat cei de la „Cuza„.

Adauga un comentariu