Actualitate

Ministrul Muncii din Germania și-a anulat vizita în România înainte cu câteva minute de a decola. Mai multe județe au fost marcat de nemți ca fiind zone roșii

Publicat: 12 aug. 2020
ALT=«Hubertus Heil, ministrul Muncii din Germania»
Hubertus Heil, ministrul Muncii din Germania

Ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil, și-a anulat vizita în România înainte cu câteva minute de a decola. Nu se cunoaște momentan cauza principală care a condus la această discuție. Totuși, există posibilitatea ca această decizie să fi fost luată pe fondul creșterii numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„Zonele de risc” din România marcate de Germania. Testarea cetățenilor obligatorie

Republica Federală Germană a marcat inițial șapte județe din România ca fiind zone de risc. Din cauza creșterii numărului de cazuri s-au înmulțit și aceste zone. În prezent, nemții consideră zone de risc următoarele județe: Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, București, Bihor, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea. Autoritățile din Germania au anunțat statul român cu privire la măsurile luate, pe cale diplomatică, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, transmitea Ministerul Afacerilor Externe (MAE) în urmă cu câteva zile.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat de presă transmis sâmbătă.

Testarea despre care se vorbește în comunicat se poate efectua pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

Măsură obligatorii. Persoanele care vin din zonele de risc trebuie să se testeze

Autoritățăile din Germania pot refuza intrarea în țară sau chiar pot dispune măsura de autoizolare la domiciliu dacă nu se îndeplinește această măsură obligatorie. Testarea este impusă cetățenilor care vin din zonele de risc indiferent de opțiunea aleasă.

În cazul persoanelor care prezintă un test negativ pentru depistarea SARS-CoV-2, măsura autoizolării la domiciliu nu se va aplica. Acest test trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. Totuși, pentru cei care se testează la sosirea în Germania, se va impune autoziolarea până la sosirea rezultatului.

Cei care vin dintr-o „zonă de risc” în Republica Federală Germania sunt obligate să completeze un formular de localizare. Varianta în limba engleză a acestuia poate fi găsită aici. De asemenea, informații privind noua măsurp de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile aici. Lista cu regulile de conduită, restricții și măsuri de relaxare care au fost decise la nivelul fiecărui land german poate fi accesată aici. Informațiile cu privire la măsurile adoptate de autoritățile statului german sau recomandările pe care aceștia le fac populației, pot fi accesate în următoarele limbi: germană, engleză, franceză.

Adauga un comentariu