National

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a atacat dur pe cei care fac teste gratuite anti-Covid-19. „Mi se pare un abuz”

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila i-a atacat dur pe cei care fac teste gratuite anti-Covid-19.  Mi se pare un abuz
Alexandru Rafila, atac dur la adresa celor ce se testează gratuit contra covid-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a atacat dur pe cei care apelează la teste covid-19. Medicul este de părere că românii fac cozi la centrele de testare pentru a nu mai plăti testarea la plecarea în vacanță.

În opinia ministrului, acesta este o formă de abuz. Pentru a remedia situația, vor fi create centre unde se pot testa doar persoanele cu simptome.

Dr. Alexandru Rafila, atac dur pentru cei care fac teste Covid-19 grauite doar pentru a pleca în vacanță

Acest subiect a fost speculat și de către televiziuni.

„Ne vedem de treabă, suntem în dispozitiv. O să extindem centrele de testare, unde se pot înscrie numai cei cu simptome. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanțe, dar mi se pare un abuz, care s-a speculat de televiziuni”, a declarat Alexandru Rafila.

Când va scădea numărul de cazuri

Joi, 27 ianuarie 2022, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în ședința de Guvern, că săptămâna viitoare va avea loc o „creștere spectaculoasă” a numărului de infecții cu noul coronavirus.

În întrunirea respectivă, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Alexandru Rafila să informeze membrii Guvernului cu privire la situația pandemică. După spusele ministrului, vom avea parte de o scădere de 18.000-15.000 de cazuri, după ziua de sâmbătă.

„Trendul ascendent al acestei infecții continuă, chiar dacă azi a fost o mică scădere. Aceste valori în jurul a 30.000 de cazuri probabil vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o scădere în jurul a 18.000 – 15.000 de cazuri în weekend. Săptămâna viitoare va urma o nouă creștere spectaculoasă, cifrele cu 4 în față nu sunt excluse”

Pronostic sumbru: peste 70.000 de cazuri în luna februarie

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr de 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 e, cu 2.572 mai puţin decât în ziua anterioară, fiind efectuate peste 100.000 de teste.

Aproximativ 7.834 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, cu 486 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre aceștia, 704 sunt copii.

În secţiile ATI sunt internaţi 731 de pacienţi, cu 39 mai mult decât în ziua anterioară, iar 12 sunt copii. Din cei 731 de pacienţi internaţi la ATI, 620 sunt nevaccinaţi.

Potrivit estimărilor INSP, cel mai pesimist scenariu indică un vârf de peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi, care va fi atins la mijlocul lunii februarie.

Previziunile INSP arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri zilnic și ar putea atinge capacitatea maximă de internare la ATI la începutul lunii viitoare. Totodată, ministrul Sănătății a avertizat că, în perioada 8-10 februarie va fi atinsă capacitatea maximă de internare pentru patologia COVID-19. Numărul persoanelor internate ar putea fi între 7.800 și 43.000 și între 60 și 360 de decese ar urma să se înregistreze zilnic.

Alexandru Rafila, despre numărul de decese cauzate de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, susţine că sistemul medical de pe teritoriul României nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize precum pandemia.

„Stabilitatea organismelor de conducere în domeniul sănătății ar trebui să fie un factor cheie pentru a face față crizei. Una dintre principalele probleme cu care s-a confruntat România a fost asigurarea accesului la servicii de sănătate pentru pacienții non-Covid-19”, a mai spus dr. Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, principalul factor de reziliență al sectorului sănătății a fost resursa umană, care a fost pe deplin implicată pentru a face față pandemiei. Personalul din sistemul sanitar a făcut eforturi extraordinare.

Adauga un comentariu