Actualitate

Ministrul Sănătății, despre starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății despre starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus

Primele vești despre starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a dat asigurări astăzi la începutul ședinței de Guvern, că românul infectat cu coronavirus este în stare bună, precizând că „are o uşoară faringită”.

Este un pacient asimptomativ. Are o uşoară faringită. Marea majoritate a celor atinşi de coronavirus au uşoare viroze(…) Au fost deja de dimineaţă 12 teste care sunt negative şi mai sunt în lucru 17 teste la persoane identificate.”, a spus Costache.

Ministrul de interne a anunţat şi el în şedinţa de guvern că în acest moment sunt 5.667 persoane izolate la dimiciliu şi 99 în carantină.

Premierul interimar l-a rugat pe ministrul Sănătății să ia legătura cu omologul său din Italia.

„Am rugămintea să luați legătura cu ministrul sănătății din Italia. Aici există o anumită iritare legată de măsurile pe care le-am luat privitor la măsurile foarte severe pe care le-am luat. Am rugămintea să îi comunicați că România este mult mai expusă decât alte țări, în raport cu Italia, din cauza numărului foarte mare de români care lucrează în zonele afectate”, a spus Orban.

Adauga un comentariu