Cancan

Mioara Roman, alte probleme de sănătate. „Nici doctorii nu pot să facă prea multe”

Publicat: 05 aug. 2021
Mioara Roman inainte de a avea probleme de sanatate
Mioara Roman este internată într-un centru de recuperare, întrucât boala pe care o are avansează destul de rapid

Oana Roman trece iarăşi printr-o perioadă dificilă. Dacă pe plan personal par să se liniştească apele, se pare că mama ei are alte probleme de sănătate. În urma unor analize amănunţite, doctorii au fost nevoiţi să-i pună alt diagnostic. Ce probleme de sănătate are Mioara Roman?

Anul trecut, Oana Roman s-a confruntat cu probleme în plan personal. După o căsnicie de câţiva ani, se anunţa divorţul de Marius Elisei. Apoi a fost scandal între cei doi din cauza magazinului online de haine pe care îl deţineau. Anul acesta însă, chiar de la început, a avut probleme de sănătate mama ei, Mioara Roman.

Diagnostic schimbat de doctori

Mioara Roman a fost internată, la începutul anului, într-un azil de lux, nu departe de locuinţa fiicei sale, Oana. Acolo, doctorii au spus că suferă, printre altele, şi de un început de Alzheimer. Publicul a criticat-o atunci pe Oana Roman, spunând că a uitat de mama ei. De fapt, a ales ce a fost mai bine pentru bătrână, întrucât fosta soţie a lui Petre Roman avea nevoie de îngrijiri de specialitate. Acum, în urma altor analize, doctorii i-au schimbat diagnosticul, iar Oana a anunţat despre ce este vorba.

Din câte se pare, Mioara Roman este internată într-un centru de recuperare, dar continuă să aibă probleme de sănătate.

„Are un nou tratament, un nou diagnostic, am credința că de acum încolo lucrurile vor fi nici ce în ce mai bune, că o vor ajuta. În urma ultimului RMN pe care l-a făcut doctorii au putut vedea mult mai bine anumite lucruri și i-au prescris un tratament, a renunțat la altele pe care le lua înainte”, a spus Oana Roman pe InstaStory.

Din câte se pare, în urmă cu jumătate de an, Mioara Roman a avut o intervenţie laparoscopică, iar recuperarea a fost de lungă durată. Tocmai de aceea, fiica ei a dus-o la azilul de lux, pentru a fi supravegheată permanent şi pentru a avea parte de tratament de specialitate. A făcut această alegere cu atât mai mult cu cât boala pe care o are avansează rapid.

Mioara Roman suferă de sindromul Parkinson

Mioara Roman a avut mai multe crize şi s-a schimbat drastic, inclusiv din cauza sindromului Parkinson cu care a fost diagnosticată.

„Mama e foarte bolnavă, a avut crize în ultima perioadă. Are multe afecțiuni. Dacă o vezi, nu o recunoști. Și e foarte greu.
Boala a schimbat-o, e foarte rău. Dar trebuie să fac tot ce pot pentru ea, până când s-o putea. Mi-e teamă pentru că o văd cum îmbătrânește.

Când îmbătrânești brusc… Lucrurile la ea au evoluat foarte repede. Nu ești pregătit, eu tot o vedeam în putere. Ea a fost o forță toată viața ei, știi bine câte a dus.
Femeia e un tezaur de educație, de înțelepciune, de tot. Și când o văd acum e foarte greu. Pentru că nu știi.. stagnează, evoluează?’, a declarat Oana Roman.

Mama Oanei Roman, internată într-un centru de recuperare

Conform spuselor Oanei Roman, nici doctorii nu prea au cum să o ajute pe mama ei.

„Nici doctorii nu pot să facă prea multe. Ea are parte de cea mai bună îngrijire medicală. Ea primește ajutor medical, dar sunt anumite lucruri pe care medicii nu le pot face. Nu e ceva care se operează sau trece, sunt niște boli degenerative care nu pot fi controlate sută la sută. Asta e greu, foarte greu’, a spus Oana Roman, în urmă cu jumătate de an.

De altfel, și Oana Roman a trecut printr-o schimbare majoră. A reușit să slăbească în jur de 20 de kilograme, apelând la o dietă personalizată. Aceasta constă în consumul de alimente sănătoase într-un interval de 8 ore, după care o pauză totală de 16 ore. Aceeași dietă a ajutat-o pe Corina Caragea să dea jos 4-5 kilograme, acumulate in timpul izolării de anul trecut.

Adauga un comentariu